Торт «Венето»
(покроковий рецепт з фото)
Чому тортик отримав саме таку назву сказати важко, проте з упевненістю можна сказати, що неймовірно простий рецепт торта "венеція" з мандаринами припаде до смаку всім, хто його спробує.
Приготувати торт "венеція" в домашніх умовах можна не тільки з мандаринами, але і іншими цитрусовими. Замість закріплювача для вершків при бажанні можна використовувати желатин. Вершковий сир, якщо його під рукою не виявилося, можна замінити сиром.
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 150 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Крохмаль - 100 грам
- Борошно - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Мандарини - 500-800 грам
- Вершковий сир - 300 грам
- Вершки - 600 мілілітрів
- Закріплювач для вершків - 16 грам
- Крем - 300 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок
2. Жовтки розтерти з цукром, що залишився і добре збити. Поступово додати крохмаль і білки. Коли тісто стане однорідним можна потроху вводити борошно.
4. Поки печеться корж можна зайнятися кремом. Вершки збити з закріплювачем до щільний піків.
6. Коли корж охолоне, розрізати його акуратно на 3 частини.
8. Ось і весь рецепт торта "венеція" з фото. Решта коржі також промазати кремом і викласти шар мандаринів. Прикрасити зверху можна кремом, какао або ягодами. Відправити в холодильник на 1-2 годину.