Торт «Венето»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Чому тортик отримав саме таку назву сказати важко, проте з упевненістю можна сказати, що неймовірно простий рецепт торта"Венеція" з мандаринами припаде до смаку всім, хто його спробує.
Опис приготування:
Приготувати торт"Венеція" в домашніх умовах можна не тільки з мандаринами, але і іншими цитрусовими. Замість закріплювача для вершків при бажанні можна використовувати желатин. Вершковий сир, якщо його під рукою не виявилося, можна замінити сиром.
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 150 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Крохмаль - 100 грам
- Борошно - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Мандарини - 500-800 грам
- Вершковий сир - 300 грам
- Вершки - 600 мілілітрів
- Закріплювач для вершків - 16 грам
- Крем - 300 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок
1. Рецепт приготування торта"Венеція" досить простий. Для початку необхідно відокремити білки від жовтків. Білки збити з дрібкою солі, потім додати трохи цукру і збивати, поки маса не стане густою і не збільшиться в об'ємі.
2. Жовтки розтерти з цукром, що залишився і добре збити. Поступово додати крохмаль і білки. Коли тісто стане однорідним можна потроху вводити борошно.
3. Вилити тісто у жароміцних форму і відправити в попередньо розігріту духовку приблизно на 35 хвилин. Потім корж дістати і остудити мінімум 2 годину.
4. Поки печеться корж можна зайнятися кремом. Вершки збити з закріплювачем до щільний піків.
5. Сметану збити з цукром до розчинення (можна використовувати цукрову пудру). Додати вершковий сир (в даному варіанті Філадельфія) і ретельно перемішати.
6. Коли корж охолоне, розрізати його акуратно на 3 частини.
7. Нижній корж при бажанні можна просочити сиропом. Зверху викласти мандарини і промазати кремом.
8. Ось і весь рецепт торта"Венеція" з фото. Решта коржі також промазати кремом і викласти шар мандаринів. Прикрасити зверху можна кремом, какао або ягодами. Відправити в холодильник на 1-2 годину.