Торт «Наполеон» радянський
(покроковий рецепт з фото)
Всім ласунам пропоную смачний рецепт радянського торта "наполеон" . Незабутній багатошаровий десерт стане кращим частуванням до чаю. Беріть на замітку!
Радянський торт "наполеон" - це приємні спогади з дитинства. Кожен пам'ятає смак торта, але не у всіх залишився рецепт. А я охоче поділюся їм з вами! Спробуйте! Гості точно оцінять такі ласощі!
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Молоко - 250 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 30 грам
- Сіль - 4 грами
- Вершкове масло - 180 грам
- Молоко - 300 грам (для крему)
- Куряче яйце - 1 грам (для крему)
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 200 грам (для крему)
- Цукор - 200 грам (для крему)
Підготуйте інгредієнти для приготування тіста.
Підготуйте інгредієнти для приготування заварного крему.
Для тесту змішайте цукор, сіль і яйце в мисці.
Влийте молоко і збовтайте віночком.
Влийте розтоплене, остигле вершкове масло.
Просійте борошно, розпушувач для тіста в миску і влийте рідку основу з яйця, цукру, солі, молока і вершкового масла.
Замісити tugoe, пружне тісто.
Розділити тісто 7-8 частин, кожну тонко розкачати, проколіть коржі виделкою в декількох місцях.
Випікайте коржі в розігрітій до 200 градусів духовці 4-5 хвилин. Готові коржі викладайте один на інший.
Для крему змішайте цукор і борошно.
Вбийте куряче яйце і перемішайте.
Змішайте сухі компоненти для крему з молоком, перелийте в каструлю і варіть крем на невеликому вогні 7-8 хвилин, помішуючи.
Заварний крем став густим, зніміть його з плити, дайте охолонути до кімнатної температури.
Додайте в крем м'яке вершкове масло, перемішайте або збийте крем міксером. Крем готовий.
Змастіть коржі кремом, один корж поламайте в крихту для присипки торта.
Присипте торт крихтою і дайте просочитися при кімнатній температурі 2-3 годину. Після чого торт можна подавати до столу. Приємного чаювання!