Торт із червоної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Мабуть, моє головне кулінарне відкриття цього літа - не надто дієтичний, але неймовірно смачний торт з червоної смородини. Фігура спасибі не скаже, але іноді побалуватися все-таки можна
Борошно, маскарпоне, вершки, цукор - все це робить торт з червоної смородини досить шкідливим для фігури десертом, тому переусердствованіе загрожує негативними наслідками. Але побалувати себе цим смачним тортиком хоча б іноді можна і навіть потрібно Готується він не дуже просто і не дуже швидко, але воно того варто. Рекомендую!
- Борошно - 250 грам
- Олія - 180 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Жовтки - 2 штуки
- Сіль - - За смаком
- Маскарпоне - 250 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Червона смородина - 1, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Желатин пластинами - 8 штук
![торт із червоної смородини - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/tort_iz_krasnoi_smorodini-39005.webp)
Починаємо стандартно - за допомогою міксера злегка збиваємо вершкове масло з цукровою пудрою.
![торт із червоної смородини - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/tort_iz_krasnoi_smorodini-39007.webp)
Додаємо в суміш два жовтки, борошно і дрібку солі. При бажанні можна додати трохи маку. Збиваємо до однорідної м'якої консистенції.
![торт із червоної смородини - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/tort_iz_krasnoi_smorodini-39008.webp)
Загортаємо тісто в плівку - і в холодильник на 20 хвилин.
![торт із червоної смородини - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/tort_iz_krasnoi_smorodini-39009.webp)
Потім тісто розгортаємо і викладаємо в формочку.
![торт із червоної смородини - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/tort_iz_krasnoi_smorodini-39010.webp)
Випікаємо 30 хвилин при 180 градусах. А поки тісто випікається, перебираем смородину - моєму, очищаємо від сміття, листочків і пензликів.
![торт із червоної смородини - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/tort_iz_krasnoi_smorodini-39011.webp)
Беремо півтори склянки води, додаємо в нього півсклянки цукру і дві жменьки смородини. Доводимо до кипіння і проціджують. Це буде смородиновий сироп, який нам ще стане в нагоді.
![торт із червоної смородини - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/tort_iz_krasnoi_smorodini-39012.webp)
Як зазначено в інструкції, замочуємо пластини в желатині. Потім віджимаємо і кладемо в гарячий смородиновий сироп. Желатин повинен повністю розчинитися.
![торт із червоної смородини - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/tort_iz_krasnoi_smorodini-39013.webp)
Міксером збиваємо маскарпоне, вершки і наш смородиновий сироп з желатином. Викладаємо отриману суміш на іспекшееся тісто і ставимо в холодильник на ніч.
![торт із червоної смородини - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/tort_iz_krasnoi_smorodini-39014.webp)
Коли застигне - посипаємо зверху ягодами.
![торт із червоної смородини - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/tort_iz_krasnoi_smorodini-39015.webp)
Вранці дістаємо з холодильника таку ось красу Приємного апетиту!