Рецепт Торт із червоної смородини фото

Торт із червоної смородини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Ягоди, Смородина, Червона смородина
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Торти

Мабуть, моє головне кулінарне відкриття цього літа - не надто дієтичний, але неймовірно смачний торт з червоної смородини. Фігура спасибі не скаже, але іноді побалуватися все-таки можна

Борошно, маскарпоне, вершки, цукор - все це робить торт з червоної смородини досить шкідливим для фігури десертом, тому переусердствованіе загрожує негативними наслідками. Але побалувати себе цим смачним тортиком хоча б іноді можна і навіть потрібно Готується він не дуже просто і не дуже швидко, але воно того варто. Рекомендую!

  • Борошно - 250 грам
  • Олія - 180 грам
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Жовтки - 2 штуки
  • Сіль - - За смаком
  • Маскарпоне - 250 грам
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Червона смородина - 1, 5 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Желатин пластинами - 8 штук
торт із червоної смородини - фото крок 1
Починаємо стандартно - за допомогою міксера злегка збиваємо вершкове масло з цукровою пудрою.
торт із червоної смородини - фото крок 2
Додаємо в суміш два жовтки, борошно і дрібку солі. При бажанні можна додати трохи маку. Збиваємо до однорідної м'якої консистенції.
торт із червоної смородини - фото крок 3
Загортаємо тісто в плівку - і в холодильник на 20 хвилин.
торт із червоної смородини - фото крок 4
Потім тісто розгортаємо і викладаємо в формочку.
торт із червоної смородини - фото крок 5
Випікаємо 30 хвилин при 180 градусах. А поки тісто випікається, перебираем смородину - моєму, очищаємо від сміття, листочків і пензликів.
торт із червоної смородини - фото крок 6
Беремо півтори склянки води, додаємо в нього півсклянки цукру і дві жменьки смородини. Доводимо до кипіння і проціджують. Це буде смородиновий сироп, який нам ще стане в нагоді.
торт із червоної смородини - фото крок 7
Як зазначено в інструкції, замочуємо пластини в желатині. Потім віджимаємо і кладемо в гарячий смородиновий сироп. Желатин повинен повністю розчинитися.
торт із червоної смородини - фото крок 8
Міксером збиваємо маскарпоне, вершки і наш смородиновий сироп з желатином. Викладаємо отриману суміш на іспекшееся тісто і ставимо в холодильник на ніч.
торт із червоної смородини - фото крок 9
Коли застигне - посипаємо зверху ягодами.
торт із червоної смородини - фото крок 10
Вранці дістаємо з холодильника таку ось красу Приємного апетиту!

Схожі рецепти