Торт «генерал»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не пробували торт "генерал", то обов'язково поспішайте на кухню. Це поєднання апетитного і м'якого коржа з найніжнішим кремом не залишить нікого байдужим.
Смачний і надзвичайно простий торт "генерал" має кілька варіантів приготування. В даному рецепті використовуються родзинки, горіхи і чорнослив, але ви можете додавати туди все, що побажаєте. Підійдуть і цукати, і сушені ягоди, і навіть шматочки шоколаду.
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1.5 склянки
- Крем - 200 грам
- Сода - 1.5 чайних ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 2 склянки
- Горіхи - 1 Склянка
- Ізюм - 1 Склянка
- Чорнослив - 1 Склянка
- Вершки - 500 мілілітрів
- Цукрова пудра - 1 Склянка
1. Рецепт приготування торта "генерал" досить простий. Для початку необхідно зробити тісто. У глибокій мисці збити яйця з цукром. Додати розм'якшене вершкове масло і продовжувати збивати. Потім відправити в миску сметану. Борошно просіяти і змішати з содою. Поступово додавати борошно і доводити тісто до однорідної консистенції без грудочок.
2. Духовку необхідно добре розігріти. Розділити тісто на рівні три частини. Ізюм промити, просушити і додати в 1 частина (можна попередньо запарити на кілька хвилин).
3. Друга частина тесту буде з горіхами. Їх необхідно подрібнити, можна в порошок, а можна залишити невеликі шматочки.
4. Чорнослив вимити, просушити і при необхідності запарити. Порізати на 2-4 частини і додати в 3 частина тесту.
5. Кожен корж потрібно випікати в духовці до золотистої скоринки. Зазвичай на це йде близько 15 хвилин.
6. Поки печуться коржі, можна зайнятися кремом. Холодні вершки збити міксером, потроху додаючи цукрову пудру, в досить міцну піну.
7. Кожен корж необхідно добре промазати кремом. Верхній можна також змастити або залишити його без крему (можна залити шоколадною глазур'ю).
8. Торт "генерал" в домашніх умовах готовий. Залишилося прикрасити його, при бажанні, і залишити на кілька годин, щоб коржі добре просочилися.