Тісто зі сметаною для пирога
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіший і універсальний рецепт тесту, який я коли-небудь зустрічала на будь-якому кисломолочний продукт. Дивіться як приготувати тісто зі сметаною для пирога або пиріжків для будь-якої начинки.
Як я вже згадала вище, тісто можна зробити і на кефірі, і на ряжанка з підвищеною жирністю. З нього виходять дуже смачна випічка з солоною або солодкою начинкою. Рекомендую взяти мій рецепт на замітку. Діліться враженнями і радуйте своїх близьких і рідних смачною домашньою випічкою. З таким тестом легко експериментувати, адже результат вас 100% порадує.
- Борошно - 260 грам
- Жирна сметана - 115 мілілітрів
- Вершкове масло - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - За смаком
У великій мисці енергійно збийте борошно, сіль і цукор, якщо готуєте солодке тісто.
В борошняну суміш відправте розм'якшене масло, порізане кубиком. Тестомісіть руками до однорідної консистенції, яка повинна бути схожим на пісочне тісто.
В отриману суміш додайте сметану і розімніть вилкою до однорідності.
Викладіть тісто на стіл і місите руками. Якщо воно прилипає до рук, посипте борошном. Оберніть щільно пластиковою плівкою і охолодіть в холодильнику годину. Якщо ж ви готуєте тісто завчасно, оберніть його фольгою і заморозьте.
Після холодильника залиште тісто протягом 5-10 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало більш податливим. Розкачайте тісто, вставити шар у вигляді, додайте улюблену начинку. Запікайте пиріг в духовці при 180 градусах до готовності і насолоджуйтеся смачною випічкою.