Тісто на чебуреки
(покроковий рецепт з фото)
Я покажу, як приготувати тісто на чебуреки, яке при обсмажуванні буде ніжним і хрустким. Це найпростіше тісто на борошні і воді, яке ідеально підходить для приготування чебуреків.
У тісто краще додати горілку або спирт. Це допомагає домогтися гладкої консистенції. А при обсмажуванні в олії тісто набуває хрустку скоринку і красивий золотистий відтінок.
Розрахунок продуктів для тіста в цьому рецепті - приблизно на 15-20 чебуреків.
- Борошно пшеничне - 1 кілограм
- Вода - 200 мілілітрів
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Горілка - 1 Ст. Ложка
- Сіль кухонна - 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
Борошно просійте у велику миску, щоб вона лягла горочкой. У цій гірці зробіть лунку і влийте туди рослинне масло, воду, горілку. Насипте туди ж по чайній ложці цукру і солі.
Тепер тісто необхідно вимісити. Спочатку це можна робити столовою ложкою, щоб розподілити продукти. Але, оскільки тісто виходить досить крутим, вимішувати його доведеться руками. Зручніше це робити на поверхні столу, присипавши його мукою. Щоб тісто не липло до рук, їх теж посипайте борошном.
Тепер тісто потрібно поставити в холод, щоб надати йому необхідну консистенцію. Для цього я загортаю тісто в харчову плівку. Можна просто покласти його в ємність з кришкою. Поставте тісто в холодильник на 20-30 хвилин, поки будете займатися начинкою для чебуреків.
Коли тісто охолодити, його вже можна розгортати і формувати чебуреки. Стіл присипте борошном, викладіть на нього невеликий шматочок тесту і розкачати качалкою. Виріжте коло необхідної величини. Тісто для чебуреків готове. Залишилося викласти в нього начинку і обсмажити.