Тісто на чебуреки з горілкою
(покроковий рецепт з фото)
Ви знаєте, навіщо в тісто додають алкоголь? Прочитайте цей рецепт, як приготувати тісто на чебуреки з горілкою. Звідси ви все дізнаєтеся і, напевно, захочете повторити даний рецепт на своїй кухні.
Якщо час дозволяє, то буде навіть краще залишити тісто в холодильнику на всю ніч, так воно стане ще більш еластично. До речі, горілка зробить текстуру чебуреків незвичайної: на тесті з'являться пухирці. Це характерно для класичних чебуреків.
- Борошно - 640 грам
- Вода - 350 мілілітрів
- Горілка - 30 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Сіль, перець - 1 Чайна ложка
1
Змішайте в каструлі воду з маслом і поставте нагрівати на середній вогонь.
2
Поступово починайте вводити туди борошно, дві третини. Важливо постійно помішувати масу, щоб не допустити появи грудочок.
3
Коли тісто стане однорідним, зніміть каструльку з вогню. Зачекайте, поки тісто охолоне.
4
Потім додайте решту борошна, злегка перемішайте і відразу додайте яйце. Кількома порціями, вимішуючи, влийте горілку. Вона зробить випічку хрусткою після обсмажування.
5
Вимішати тісто поставте в холодильник, укривши харчовою плівкою. Витримайте його годину, а потім розгортайте, укладайте начинку і випікайте хрусткі рум'яні чебуреки.