Рецепт Тісто для чебуреків з горілкою фото

Тісто для чебуреків з горілкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви , Веганські страви
На швидку руку
Випічка
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 50 хв.

У кожної господині є свій рецепт приготування тіста, з яким чебуреки виходять особливо смачними. Деякі роблять найпростіше тісто, а хтось додає в нього секретні інгредієнти як тут.

Опис приготування:

Якщо ви вже коли-небудь намагалися приготувати самостійно чебуреки, то повинні знати, що тісто для них зазвичай включає в себе всього три і інгредієнта: борошно, воду і сіль. У деяких випадках воду замінюють молоком або кефіром, але я пропоную вам ще більш цікавий варіант - рецепт приготування тіста для чебуреків з горілкою. Що, Я не помиляюсь, все саме так, і в тісто я пропоную додати алкоголь. Ну а якщо вам цікаво навіщо, тоді я відповім, що навіть невелика порція горілки, додана в тісто, робить його набагато м'якше, легше, а при випіканні або обсмажуванні воно стає хрустким. Ну а якщо ви мені не вірите, тоді самі спробуйте чебуреки у цій простому рецептом тіста для чебуреків з горілкою, впевнена, ви відчуєте різницю.

  • Борошно - 4 склянки
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Масло рослинне - 8 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Горілка - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 2 щіпки
тісто для чебуреків з горілкою - фото крок 1
Готуємо всі інгредієнти, щоб вони були під рукою. Борошно просіваємо, відміряє необхідну кількість води і горілки.
тісто для чебуреків з горілкою - фото крок 2
У холодну воду насипаємо цукор і сіль, перемішуємо до повного розчинення гранул. У просіяного борошна робимо невелике заглиблення і вливаємо в нього цю суміш, додаємо рослинне масло і горілку.
тісто для чебуреків з горілкою - фото крок 3
Перемішуємо всі інгредієнти, а коли заважати в мисці стіні важко, перекладаємо тісто на рівну поверхню, посипану борошном.
тісто для чебуреків з горілкою - фото крок 4
Далі вимішуємо тісто руками до однорідного стану. Накриваємо його рушником, залишаємо на 10-15 хвилин, потім знову месім пару хвилин, так повторюємо кілька разів. Ось тепер наше тісто готове, і ми можемо приступити до ліплення чебуреків.

Схожі рецепти