Тісто для пирога без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Любителям солодкого, та й несолодкої випічки дуже рекомендую цей рецепт на замітку. Він хороший тим, що тісто можна зробити заздалегідь і прибрати в морозилку, а потім використовувати при необхідності.
Хочу запропонувати вам дуже класний варіант, як приготувати тісто для пирога без дріжджів. Головна уязик - всі інгредієнти повинні бути холодними! Тісто виходить дуже ніжним, м'яким і після запікання вийде хрусткий і смачний корж. Використовувати його можна як основу для солодких пирогів з ягодами або фруктами, наприклад, а також для заливних пирогів з овочами, м'ясом або грибами.
- Борошно - 2 склянки(+ 4 немає. Л.)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 170 грам
- Крем-сир - 350 грам
- Вершки - 3 чайних ложки
1. У глибокій мисці з'єднайте просіяне борошно з сіллю і цукром. Перемішайте.
2. Наріжте кубиками холодну (! ) вершкове масло і викладіть холодний крем-сир. Викладіть масло і сир в борошно і розімніть до стану однорідної крихти.
3. Влийте вершки і перемішайте як слід.
4. Готове тісто розділити навпіл, упакуйте кожну частину в харчову плівку і приберіть в холодильник мінімум на 1 час.