Тісто для піци з дріжджами
(покроковий рецепт з фото)
Любіть піцу, але ніяк не виходить ідеальне тісто? Тоді представляю вам рецепт, як приготувати тісто для піци з дріжджами. Завдяки йому виходить повітряне тісто з скоринкою після випічки.
Можна купити готове тісто для піци, але я віддаю перевагу приготувати його самостійно. Для начинки можна використовувати улюблені продукти, соус і сир. Таке тісто можна приготувати заздалегідь і відправити в морозильну камеру на зберігання. Піца вийде м'яка, але з хрусткою скоринкою.
- Вода - 2 склянки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 5, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки (можна соняшникова )
1
Воду підігрійте до кімнатної температури, потім перелийте її в миску і додайте цукровий пісок, перемішайте до розчинення цукрових крупинок.
2
Перекладіть дріжджі в миску з водою, перемішайте руками і залиште на п'ятнадцять хвилин.
3
Через необхідний час введіть заздалегідь просіяне борошно (5 склянок), сіль і в самому кінці влийте оливкове масло, замісіть тісто.
4
Перекладіть тісто з миски на стіл, присипаний невеликою кількістю борошна (0, 5 склянки), замісіть м'яке і еластичне тісто.
5
Перекладіть тісто назад в миску і накрийте рушником, залиште його на 1 час в тепле.
6
Приготоване тісто розділіть на 4 частини. Використовуйте його відразу або зберігайте в морозильній камері.