Тісто для пельменів на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Чому б не приготувати тісто для пельменів на кефірі в домашніх умовах? Я давно хотіла спробувати таке тісто і все не наважувалася. Дуже всім раджу, оскільки мої домашні оцінили готову страву.
Завжди експериментую на кухні і дуже люблю готувати пельмені. НЕ так давно мені порадили спробувати приготувати тісто для пельменів на кефірі в домашніх умовах. По початку я дуже сумнівалася, але тепер готую пельмені дуже часто саме за цим рецептом. Тісто відрізняється від звичного нам на молоці або воді тим, що воно більш м'якше, а при правильному замісі нагадує пластилін. В результаті - добре ліпиться, а пельмені не рвуться під час варіння.
- Кефір - 500 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 500 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
1. Спочатку змішайте сіль, цукор, борошно і соду, яка погаситься і створить ефект розпушувача. Поєднавши всі інгредієнти, надішліть тісто на годинку в холодильник (якщо є час). Якщо часу немає і голодна родина чекає ваше кулінарне творіння, то тетсо можна використовувати відразу.
2. Розкочується воно дуже легко, оскільки виходить досить пластичним. Я використовую завжди Пельменниці (лентяйку) і по даному класичним рецептом тіста для пельменів на кефірі їх виходить близько 150 штук. Можете зробити в половину порції або тісто заморозити для наступного разу.
3. Пельмені вийшли на славу і я тепер раджу цей рецепт всім своїм знайомим. Смачного!