Рецепт Тісто для пельменів на кефірі фото

Тісто для пельменів на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Яйця
На обід
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 150
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Чому б не приготувати тісто для пельменів на кефірі в домашніх умовах? Я давно хотіла спробувати таке тісто і все не наважувалася. Дуже всім раджу, оскільки мої домашні оцінили готову страву.

Опис приготування:

Завжди експериментую на кухні і дуже люблю готувати пельмені. НЕ так давно мені порадили спробувати приготувати тісто для пельменів на кефірі в домашніх умовах. По початку я дуже сумнівалася, але тепер готую пельмені дуже часто саме за цим рецептом. Тісто відрізняється від звичного нам на молоці або воді тим, що воно більш м'якше, а при правильному замісі нагадує пластилін. В результаті - добре ліпиться, а пельмені не рвуться під час варіння.

  • Кефір - 500 мілілітрів
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 500 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
тісто для пельменів на кефірі - фото крок 1
1. Спочатку змішайте сіль, цукор, борошно і соду, яка погаситься і створить ефект розпушувача. Поєднавши всі інгредієнти, надішліть тісто на годинку в холодильник (якщо є час). Якщо часу немає і голодна родина чекає ваше кулінарне творіння, то тетсо можна використовувати відразу.
тісто для пельменів на кефірі - фото крок 2
2. Розкочується воно дуже легко, оскільки виходить досить пластичним. Я використовую завжди Пельменниці (лентяйку) і по даному класичним рецептом тіста для пельменів на кефірі їх виходить близько 150 штук. Можете зробити в половину порції або тісто заморозити для наступного разу.
тісто для пельменів на кефірі - фото крок 3
3. Пельмені вийшли на славу і я тепер раджу цей рецепт всім своїм знайомим. Смачного!

Схожі рецепти