Тісто для печива
(покроковий рецепт з фото)
Розповідаю, як приготувати тісто для печива. Рецепт простий і універсальний, по ньому ви без праці замісіть правильне тісто для печива. Класичний рецепт, якому вже не один десяток років.
Пропоную вашій увазі класичний рецепт тіста для печива, по якому ви приготуєте відмінне тісто, з якого без праці приготуєте хороше пісочне печиво. Рецепт взято з французької книги про кондитерська справа, так що можете не сумніватися - він дійсно хороший і перевірений часом.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукровий пісок - 100 грам
- Борошно - 250 грам
- Вода - 60 мілілітрів
- Розпушувач тіста - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/8 чайних ложки
У маленькій каструлі змішуємо вершкове масло, цукор, воду і сіль.
На середньому вогні доводимо суміш до кипіння, після чого знімаємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
У велику миску просіваємо борошно і розпушувач.
Коли масляна суміш охолоне до кімнатної температури, додаємо її до борошна.
Ложкою перемішуємо тісто до однорідності. За консистенцією тісто для печива повинно вийти досить щільним.
Скачує з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 3 годину.
За три години тісто можна діставати з холодильника, розрізати на частини і використовувати за призначенням.