Пісочне тісто для печива
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите випічку? Тоді вам обов'язково потрібно знати, як приготувати пісочне тісто для печива, щоб радувати свою сім'ю різноманітним печивом до чаю. Це класичний рецепт пісочного тіста.
Зазвичай для печива тісто розкочують товщиною не більше сантиметра. Чим тонше розкачати тісто, тим більш крихким буде печиво і тим менше часу буде потрібно на випікання.
За смаком в це класичне тісто можна додавати ванілін або такі спеції як кориця або розтерта гвоздика. Це додасть випічці пряний присмак і прекрасний аромат.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукровий пісок - 3 Ст. Ложки
Спочатку потрібно збити масло. Але для цього воно повинно бути м'яким. Тому перед приготуванням дістаньте його з холодильника, дайте постояти при кімнатній темературе хоча б 20 хвилин. Воно швидше стане м'яким, якщо його розрізати на шматочки. Покладіть масло в блендер і добре збийте.
Потім до масла всипте цукор, ще раз добре збийте, щоб цукор трохи розчинився. Тепер можна додавати борошно. Щоб тісто було більш гладким і еластичним, борошно краще просіяти. Борошно з маслом можна спочатку збити в блендері на маленькій швидкості.
Потім тісто виймайте з блендера ложкою і трохи вимішують руками, утворюючи кому. Тісто необхідно охолодити, щоб воно було придатне для розкочування і формування печива. Надішліть його в холодильник мінімум на 30 хвилин, обернувши харчовою плівкою.
Коли тісто охолодити, його можна розгортати. Щоб не бруднити робочу поверхню і качалку, я використовую для розкочування харчову плівку. Просто покладіть на неї тісто, накрийте ще одним шматком плівки - і розкачайте звичним способом.