Пісочне тісто для печива
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 40 хв.
Ви любите випічку? Тоді вам обов'язково потрібно знати, як приготувати пісочне тісто для печива, щоб радувати свою сім'ю різноманітним печивом до чаю. Це класичний рецепт пісочного тіста.
Опис приготування:
Зазвичай для печива тісто розкочують товщиною не більше сантиметра. Чим тонше розкачати тісто, тим більш крихким буде печиво і тим менше часу буде потрібно на випікання.
За смаком в це класичне тісто можна додавати ванілін або такі спеції як кориця або розтерта гвоздика. Це додасть випічці пряний присмак і прекрасний аромат.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукровий пісок - 3 Ст. Ложки
Спочатку потрібно збити масло. Але для цього воно повинно бути м'яким. Тому перед приготуванням дістаньте його з холодильника, дайте постояти при кімнатній темературе хоча б 20 хвилин. Воно швидше стане м'яким, якщо його розрізати на шматочки. Покладіть масло в блендер і добре збийте.
Потім до масла всипте цукор, ще раз добре збийте, щоб цукор трохи розчинився. Тепер можна додавати борошно. Щоб тісто було більш гладким і еластичним, борошно краще просіяти. Борошно з маслом можна спочатку збити в блендері на маленькій швидкості.
Потім тісто виймайте з блендера ложкою і трохи вимішують руками, утворюючи кому. Тісто необхідно охолодити, щоб воно було придатне для розкочування і формування печива. Надішліть його в холодильник мінімум на 30 хвилин, обернувши харчовою плівкою.
Коли тісто охолодити, його можна розгортати. Щоб не бруднити робочу поверхню і качалку, я використовую для розкочування харчову плівку. Просто покладіть на неї тісто, накрийте ще одним шматком плівки - і розкачайте звичним способом.