Рецепт Тісто для млинців на кефірі фото

Тісто для млинців на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 40 хв.

Не знаю, ніж побалувати себе і близьких на сніданок? Тоді пропоную вам відмінний варіант, як приготувати тісто для млинців на кефірі. Просто, смачно і ситно - ідеальне поєднання.

Опис приготування:

Приготувати тісто для млинців на кефірі в домашніх умовах простіше простого, процес не займе у вас більше 10 хвилин. При бажанні ви можете використовувати в якості ароматних добавок ванілін, корицю або цедру цитрусових, наприклад.

1. Для початку потрібно як слід збити яйця в глибокій мисці з цукром і дрібкою солі.

2. Борошно просійте з крохмалем в окрему ємність.

3. Влийте кефір до яєць, перемішайте.

4. Слідом почніть додавати борошно, не перестаючи перемішувати.

5. Якщо налити рослинне масло прямо в тісто, то можна смажити млинці на сухій сковороді. Таким чином вони вийдуть менш жирними.

6. У самому кінці в тісто додайте соду, ще раз перемішайте.

7. Якщо раптом утворилися грудочки, не турбуйтеся. Досить залишити мисочку з тестом на півгодинки, а потім ще раз як слід збити. Борошно розійдеться і тісто буде однорідним.

Ось і весь секрет, як приготувати тісто для млинців на кефірі.

Обов'язково перед смаженням розігрійте як слід сковороду, інакше млинці будуть погано зніматися.

  • Кефір - 500 мілілітрів
  • Борошно - 250 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 50 грам
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
  • Яйце - 2-3 штук
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Приготувати тісто для млинців на кефірі в домашніх умовах простіше простого, процес не займе у вас більше 10 хвилин. При бажанні ви можете використовувати в якості ароматних добавок ванілін, корицю або цедру цитрусових, наприклад.

1. Для початку потрібно як слід збити яйця в глибокій мисці з цукром і дрібкою солі.

2. Борошно просійте з крохмалем в окрему ємність.

3. Влийте кефір до яєць, перемішайте.

4. Слідом почніть додавати борошно, не перестаючи перемішувати.

5. Якщо налити рослинне масло прямо в тісто, то можна смажити млинці на сухій сковороді. Таким чином вони вийдуть менш жирними.

6. У самому кінці в тісто додайте соду, ще раз перемішайте.

7. Якщо раптом утворилися грудочки, не турбуйтеся. Досить залишити мисочку з тестом на півгодинки, а потім ще раз як слід збити. Борошно розійдеться і тісто буде однорідним.

Ось і весь секрет, як приготувати тісто для млинців на кефірі.

Обов'язково перед смаженням розігрійте як слід сковороду, інакше млинці будуть погано зніматися.

Схожі рецепти