Тісто для кексу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Всім привіт! Тут хочу поділитися класним рецептом. Він про те, як приготувати тісто для кексу. Випічка вийде ароматною, адже будемо використовувати кави, ром, шоколад, ванілін. Спробуйте!
Опис приготування:
Поки кекс знаходиться в духовці, можна приготувати будь-який сироп для просочення або глазур для прикраси. В обох випадках можна перетворити простий кекс в відмінну святкову випічку, дуже красиву і чудову на смак.
Іноді замість кешью я сюди кладу волоські горіхи або цитрусові цукати.
- Ізюм - 300 грам
- Ром темний - 120 мілілітрів
- Кава заварений - 120 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор коричневий - 120 грам
- Яйця - 5 штук
- Ваніль - 0, 5 чайних ложки
- Шоколадні краплі - 120 грам
- Кешью - За смаком
Замочіть родзинки в суміші рому і кава, включіть її на 180 градусів. З'єднайте коричневий цукор з м'яким маслом і збийте.
Потім по черзі вбийте яйця і додайте ваніль, добре вимішайте тісто.
Починайте додавати борошно, просіяне з розпушувачем. Збивайте тісто.
В самому кінці додайте в тісто шоколад, віджатий від рідини родзинки і порубані горіхи.
Форму для тексту добре змастіть маслом і присипте борошном. Влийте тісто і відправте пектися на годину.