Рецепт Тісто для кексу фото

Тісто для кексу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Яйця , Шоколад
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Полудень , Різдво
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Всім привіт! Тут хочу поділитися класним рецептом. Він про те, як приготувати тісто для кексу. Випічка вийде ароматною, адже будемо використовувати кави, ром, шоколад, ванілін. Спробуйте!

Опис приготування:

Поки кекс знаходиться в духовці, можна приготувати будь-який сироп для просочення або глазур для прикраси. В обох випадках можна перетворити простий кекс в відмінну святкову випічку, дуже красиву і чудову на смак.

Іноді замість кешью я сюди кладу волоські горіхи або цитрусові цукати.

  • Ізюм - 300 грам
  • Ром темний - 120 мілілітрів
  • Кава заварений - 120 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Цукор коричневий - 120 грам
  • Яйця - 5 штук
  • Ваніль - 0, 5 чайних ложки
  • Шоколадні краплі - 120 грам
  • Кешью - За смаком
тісто для кексу - фото крок 1
Замочіть родзинки в суміші рому і кава, включіть її на 180 градусів. З'єднайте коричневий цукор з м'яким маслом і збийте.
тісто для кексу - фото крок 2
Потім по черзі вбийте яйця і додайте ваніль, добре вимішайте тісто.
тісто для кексу - фото крок 3
Починайте додавати борошно, просіяне з розпушувачем. Збивайте тісто.
тісто для кексу - фото крок 4
В самому кінці додайте в тісто шоколад, віджатий від рідини родзинки і порубані горіхи.
тісто для кексу - фото крок 5
Форму для тексту добре змастіть маслом і присипте борошном. Влийте тісто і відправте пектися на годину.

Схожі рецепти