Тістечко «Монмартр»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування французького тістечка з пісочного тіста, глазурованого шоколадом і прикрашеного вишнею в коньяку.
Для початку зробимо заготовки для «п'яної» вишні. Покладемо вишню в скляну банку, заллємо коньяком або лікером в співвідношенні 1:2. Додамо цукор і закриємо кришкою. Чим довше вишня постоїть в цьому солодкої лікері, тим краще. Перед подачею на стіл, поставте вишню на кілька годин в холодильник.
Тепер готуємо тісто. Змішуємо 2 склянки борошна, 2 яйця, 1 стакан сметани, цукру і родзинок, 50 г масла (маргарину) і дрібку соди. Борошно всипаємо не всю відразу, а поступово.
Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо тісто в формах 20-25 хвилин.
Тепер готуємо крем. Розводимо невеликою кількістю води згущене молоко, виливаємо суміш у каструлю і доводимо до кипіння. Охолоджуємо.
Збиваємо вершкове масло. Під час збивання додаємо по трохи . У збите охолоджене згущене молоко з водою, потім ванілін, лікер або коньяк і какао. Все добре перемішуємо. Крем готовий.
Тепер беремо дві плитки молочного або гіркого шоколаду (200 г) і розтоплюємо на водяній бані. В розтоплений шоколад додаємо пару чайних ложок борошна і інтенсивно перемішуємо.
Теплі коржі нарізаємо на частини. Кожну частину змащуємо кремом і з'єднуємо в 2-3 шари.
Верхній шар тістечок прикрашаємо приготовленої раніше шоколадною глазур'ю з подрібненими горіхами і «п'яними вишнями».
- Мука - 2 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2 склянки(1 Ст-для теста, 1- для вишні)
- Родзинки - 1 Склянка
- Олія - 200 грам(150-для крему, 50-для тіста)
- Сіль - 1 щіпка
- Згущене молоко - 240 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Ванілін - 1 щіпка
- Коньяк - 300 грам (для вишні - Согласно пропорциям, зазначеним в рецепті, Для крема-1 ст.Л.)
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Вишня - 100 грам
- Плитка шоколаду - 200 грам
Тепер готуємо тісто. Змішуємо 2 склянки борошна, 2 яйця, 1 стакан сметани, цукру і родзинок, 50 г масла (маргарину) і дрібку соди. Борошно всипаємо не всю відразу, а поступово.
Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо тісто в формах 20-25 хвилин.
Тепер готуємо крем. Розводимо невеликою кількістю води згущене молоко, виливаємо суміш у каструлю і доводимо до кипіння. Охолоджуємо.
Збиваємо вершкове масло. Під час збивання додаємо по трохи . У збите охолоджене згущене молоко з водою, потім ванілін, лікер або коньяк і какао. Все добре перемішуємо. Крем готовий.
Тепер беремо дві плитки молочного або гіркого шоколаду (200 г) і розтоплюємо на водяній бані. В розтоплений шоколад додаємо пару чайних ложок борошна і інтенсивно перемішуємо.
Теплі коржі нарізаємо на частини. Кожну частину змащуємо кремом і з'єднуємо в 2-3 шари.
Верхній шар тістечок прикрашаємо приготовленої раніше шоколадною глазур'ю з подрібненими горіхами і «п'яними вишнями».