Рецепт Тістечко «Монмартр» фото

Тістечко «Монмартр»
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто , Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування французького тістечка з пісочного тіста, глазурованого шоколадом і прикрашеного вишнею в коньяку.

Опис приготування:

Для початку зробимо заготовки для «п'яної» вишні. Покладемо вишню в скляну банку, заллємо коньяком або лікером в співвідношенні 1:2. Додамо цукор і закриємо кришкою. Чим довше вишня постоїть в цьому солодкої лікері, тим краще. Перед подачею на стіл, поставте вишню на кілька годин в холодильник.

Тепер готуємо тісто. Змішуємо 2 склянки борошна, 2 яйця, 1 стакан сметани, цукру і родзинок, 50 г масла (маргарину) і дрібку соди. Борошно всипаємо не всю відразу, а поступово.

Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо тісто в формах 20-25 хвилин.

Тепер готуємо крем. Розводимо невеликою кількістю води згущене молоко, виливаємо суміш у каструлю і доводимо до кипіння. Охолоджуємо.

Збиваємо вершкове масло. Під час збивання додаємо по трохи . У збите охолоджене згущене молоко з водою, потім ванілін, лікер або коньяк і какао. Все добре перемішуємо. Крем готовий.

Тепер беремо дві плитки молочного або гіркого шоколаду (200 г) і розтоплюємо на водяній бані. В розтоплений шоколад додаємо пару чайних ложок борошна і інтенсивно перемішуємо.

Теплі коржі нарізаємо на частини. Кожну частину змащуємо кремом і з'єднуємо в 2-3 шари.

Верхній шар тістечок прикрашаємо приготовленої раніше шоколадною глазур'ю з подрібненими горіхами і «п'яними вишнями».


  • Мука - 2 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 2 склянки(1 Ст-для теста, 1- для вишні)
  • Родзинки - 1 Склянка
  • Олія - 200 грам(150-для крему, 50-для тіста)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Згущене молоко - 240 грам
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Коньяк - 300 грам (для вишні - Согласно пропорциям, зазначеним в рецепті, Для крема-1 ст.Л.)
  • Какао - 1 Ст. Ложка
  • Вишня - 100 грам
  • Плитка шоколаду - 200 грам
Для початку зробимо заготовки для «п'яної» вишні. Покладемо вишню в скляну банку, заллємо коньяком або лікером в співвідношенні 1:2. Додамо цукор і закриємо кришкою. Чим довше вишня постоїть в цьому солодкої лікері, тим краще. Перед подачею на стіл, поставте вишню на кілька годин в холодильник.

Тепер готуємо тісто. Змішуємо 2 склянки борошна, 2 яйця, 1 стакан сметани, цукру і родзинок, 50 г масла (маргарину) і дрібку соди. Борошно всипаємо не всю відразу, а поступово.

Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо тісто в формах 20-25 хвилин.

Тепер готуємо крем. Розводимо невеликою кількістю води згущене молоко, виливаємо суміш у каструлю і доводимо до кипіння. Охолоджуємо.

Збиваємо вершкове масло. Під час збивання додаємо по трохи . У збите охолоджене згущене молоко з водою, потім ванілін, лікер або коньяк і какао. Все добре перемішуємо. Крем готовий.

Тепер беремо дві плитки молочного або гіркого шоколаду (200 г) і розтоплюємо на водяній бані. В розтоплений шоколад додаємо пару чайних ложок борошна і інтенсивно перемішуємо.

Теплі коржі нарізаємо на частини. Кожну частину змащуємо кремом і з'єднуємо в 2-3 шари.

Верхній шар тістечок прикрашаємо приготовленої раніше шоколадною глазур'ю з подрібненими горіхами і «п'яними вишнями».

Схожі рецепти