Тістечко «еклери»
(покроковий рецепт з фото)
Цей десерт повітряний і дуже смачний. На перший погляд здається, що зробити такий самостійно неможливо, однак це зовсім не так. Розповім, як приготувати тістечко «Еклери» вдома.
Основою приготування тістечок є заварне тісто, а ось начинку можна зробити будь-яку на вибір, наприклад, з масляного, вершкового крему, сирну, ягідну, шоколадну. І це тільки деякі з варіантів. Еклери можна прикрасити розтопленим шоколадом або залишити без прикраси.
- Вершки - 1, 5 склянки(1 склянка - для крему, 0, 5 склянки - для ганаша)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 3 штуки
- Чорний шоколад - 115 грам
- Кукурудзяний сироп - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 Склянка
1
У каструлю викладіть вершкове масло і розтопіть його, додайте сіль і влийте стакан води, розмішайте і доведіть до кипіння.
2
Як тільки вміст каструлі закипіло, всипте склянку борошна і енергійно перемішайте дерев'яною ложкою, розмазуючи тісто від стінки до стінки (2 хвилини).
3
Приберіть каструлю з вогню і перемішайте вміст міксером (насадкою для тіста) близько 3-5 хвилин. За цей час тісто трохи охолоне.
4
Вбийте по одному курячі яйця, продовжуйте збивати 1 хвилину.
5
Перекладіть тісто в кондитерський мішок і відсадити продовгуватими тістечками на деко, застелений папером для випічки. Випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 35-45 хвилин, потім дістаньте з духовки і остудіть 15 хвилин.
6
Для крему: в охолоджену миску додаємо вершки (від 33% жирності), цукрову пудру і ваніль. Збиваємо міксером до утворення міцних верхів.
7
Для ганаша: в сотейнику підігріваємо вершки, додаємо шоколад і кукурудзяний сироп. Прибираємо каструлю з вогню і залишаємо на 5 хвилин, потім перемішуємо.
8
Гострим ножем робимо глибокий поздовжній надріз, начиняє еклери кремом і змащуємо ганашем. Залишаєте до повного застигання ганаша. Смачного!