Теплий салат з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Теплий салат з креветками можна приготувати для романтичної вечері або ж на святковий стіл. Деякі вважають за краще балувати себе і своїх близьких подібними салатами просто в будні дні. Пробуйте!
Якщо ви хочете знати, як приготувати теплий салат з креветками, то цей рецепт - саме те, що вам потрібно. Морепродукти надзвичайно багаті вітамінами і мікроелементами, особливо йодом. Їх лікарі рекомендують вживати в їжу хоча б раз на тиждень. Також в креветках міститься легкозасвоюваний білок.
- Креветки - 150 грам
- Авокадо - 1 штука
- Ананас (порізаний шматочками, консервований) - 1/2 склянки
- Лук червоний - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка (свіжа) - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Бальзамик - 1 Ст. Ложка
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Перець червоний пекучий - 1/8 чайних ложки
- Чорний перець - 1/8 чайних ложки
Візьміть сотейник і влийте в нього оливкову олію, яке можна замінити будь-яким рафінованим рослинним. Очистіть цибулю і часничок, нарубати їх якомога дрібніше. Розігрійте масло в сотейнику і пасеруйте на ньому цибулю і часник.
Разморозьте креветки. Якщо вони були в панцирі, то очистіть їх від нього. Готові хвостики киньте в сотейник до цибулі і часнику і обсмажуйте, постійно помішуючи, близько трьох хвилин.
Тепер влийте до креветок з овочами необхідну кількість бальзамічного оцту і соєвого соусу. Прогрійте гарненько інгредієнти, перемішайте. Викладіть гарячі креветки в блюдо.
Авокадо почистіть від шкірки і дістаньте кісточку. Дуже бажано, щоб фрукт був стиглий і м'який. Нарубаєте його на кубики і збризніть лимонним соком. Киньте до креветок. Туди ж відправте шматочки консервованих ананасів, з яких слід попередньо злити рідину.
Всі інгредієнти в тарілці поперчіть і посоліть за смаком. Ретельно перемішайте. Посипте рубаними листям свіжої петрушки. Подавайте салат до столу, поки той не охолов.