Телятина з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання ніжною телятини і соковитих овочів, на мій погляд, просто ідеальне. Приготуйте таке приголомшливе блюдо своїм домашнім на вечерю чи обід, і ви здивуєтеся, як швидко спорожніють їх тарілки.
Днями я думала, що ж таке смачненьке приготувати на вечерю, щоб вся сім'я залишилася задоволена, і знайшла ось такий простий рецепт телятини з овочами. Ідея запекти м'ясо, та ще з морквою, цибулею, помідорами і перцем, здалася мені відмінною, тому я відразу ж і приступила до справи. Хоч мені і довелося витратити на приготування цієї страви близько двох годин, але м'ясо вийшло настільки ніжне і соковите, що я навіть перестала думати про час. Так що якщо ви хочете порадувати своїх домашніх простий і неймовірно смачною їжею, я поділюся з вами цим чудовим рецептом і розповім, як приготувати телятину з овочами.
- Телятина - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Перець болгарський - 3 штуки
- Помідори - 5 штук
- Морква - 1-2 штук
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, перець червоний мелений)
- Сіль - За смаком
Отже, нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки і обсмажуємо його в казані або у високій сковороді (зі знімною ручкою) до легкого золотистого кольору. Потім наливаємо в сковороду трохи водички і відправляємо м'ясо в розігріту до 180 градусів духовку, готуємо його під кришкою протягом 1 годину.
Поки готується телятина, ми чистимо і промиваємо овочі, нарізаємо помідори, ріпчаста цибуля, часник і болгарський перець кубиками, морква ріжемо брусками.
Після закінчення однієї години ми витягуємо сковороду їх духовки, додаємо до м'яса нарізані овочі, лавровий лист, цукор, солимо і перчимо все за смаком. Знову ставимо сковороду в духовку і тушкуємо м'ясо з овочами ще один годинку.
В результаті мяско виходить неймовірно ніжне, м'яке і соковите, додайте до нього улюблений салатик, і відмінний вечерю вам забезпечений. Смачного!