Тефтелі з яловичого фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте цікаві варіанти основного блюда? Приготувати тефтелі з яловичого фаршу в домашніх умовах простіше простого, а якщо доповнити їх апетитним соусом - вийде неймовірно смачно.
Цей вельми класичний рецепт тефтелей з яловичого фаршу не вимагає особливих інгредієнтів або спецій. Все досить просто: тільки м'ясо з рисом і томатна паста зі сметаною. Такий варіант стане знахідкою для тих, хто не любить довго стояти біля плити.
- Фарш - 400 грам
- Цибулина - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Мал - 100 грам
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Крем - 150 грам
1. Мал потрібно промити і відправити в каструлю з водою. Після закипання трохи підсолити його і варіть на 2-3 хвилини менше, чим звичайно. Потім остудіть його трохи.
2. М'ясо потрібно вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку разом з цибулею. При бажанні в рецепт приготування тефтелей з яловичого фаршу можна також додати часник, морква або трохи свіжої зелені.
3. Додати 1 столову ложку томатної пасти (можна використовувати також домашній томатний соус).
4. Посоліть і поперчити за смаком, ретельно перемішайте.
5. Дно форми для запікання змастіть сметаною, викладіть в неї невеликі кульки з фаршу.
6. Доповнити тефтелі з яловичого фаршу в домашніх умовах можна соусом. Для його приготування необхідно з'єднати сметану з томатною пастою, дрібкою солі і перцю.
7. Вилийте соус в форму, надішліть її в розігріту духовку.
8. Ось і весь простий рецепт тефтелей з яловичого фаршу. Приблизно через 30-40 хвилин блюдо вже буде готово, і його можна подавати до столу.