Рецепт Тефтелі з сирим рисом фото

Тефтелі з сирим рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш, Крупи, Мал
Дієтичне харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Тефтелі

Коли душа вимагає справжньої домашньої кухні, а часу на довгий приготування зовсім немає, то кращий вихід з такої ситуації - це зробити соковиті тефтелі з сирим рисом. І ваша проблема вирішена

Не знаю як ви, але особисто я просто обожнюю тефтелі, і у мене є безліч рецептів їх приготування, і сьогодні я хочу поділитися з вами одним з таких простих рецептів тефтелей з сирим рисом. Чому з сирим? Все дуже просто! Давайте розглянемо, з чого зроблені тефтелі: в їх класичному варіанті вони складаються з фаршу і рису, який перед приготуванням відварюють до напівготовності. На мій погляд, можна значно спростити цей процес, і тим самим скоротити час приготування, і зараз я розповім вам, як зробити тефтелі з сирим рисом швидко і неймовірно смачно. І якщо ви ще не вирішили, що приготувати сьогодні на вечерю, то я допоможу вам, повірте, якщо ви зробите це чудове блюдо, всі залишаться дуже задоволені, а тарілки будуть порожніми вже через кілька хвилин.

  • Фарш м'ясний - 600 грам
  • Мал - 150-200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки(1 - в фарш, 1 - в підливу)
  • Морква - 1 штука(0, 5 - в фарш, 0, 5 - в підливу)
  • Яйце - 1 штука
  • Паста томатна - 300-400 грам
  • Вода - 0, 5-1 склянки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
тефтелі з сирим рисом - фото крок 1
Як я вже казав, рис ми варити не будемо, а просто на кілька хвилин заллємо його окропом.
тефтелі з сирим рисом - фото крок 2
Потім викладаємо в глибоку миску фарш, подрібнену цибулю і часник, терту моркву, яйце, Мал, солимо і заправляємо спеціями. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідного стану.
тефтелі з сирим рисом - фото крок 3
У сковороду наливаємо рослинне масло і обсмажуємо на ньому спочатку цибулю до золотистого кольору, а потім додаємо і морква, смажимо ще кілька хвилин.
тефтелі з сирим рисом - фото крок 4
У каструльці змішуємо томатну пасту і воду і ставимо на вогонь. Додаємо обсмажені цибулю і моркву і спеції на ваш розсуд. Перемішуємо і варимо кілька хвилин на повільному вогні.
тефтелі з сирим рисом - фото крок 5
Тепер ліпимо з фаршу невеликі й акуратні тюфтельки, а щоб вони не прилипали до рук, руки слід намочити водою.
тефтелі з сирим рисом - фото крок 6
Обвалюють тефтелі з усіх боків в борошні й обсмажуємо на сковороді до рум'яної скоринки з додаванням олії.
тефтелі з сирим рисом - фото крок 7
Коли ви обсмажити все тефтелі, то їх можна перекласти в каструлю з томатним соусом. Накриваємо її кришкою і тушкуємо тефтелі на повільному вогні 25 хвилин, за цей час і м'ясо, і рис, приготуються. А готові тюфтельки відмінно поєднуються з будь-яким гарніром, приємного вам апетиту!

Схожі рецепти