Рецепт Картопляна запіканка з сирим фаршем фото

Картопляна запіканка з сирим фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Запіканка

У більшості рецептів картопляних запіканок з м'ясною начинкою потрібно попередньо обсмажувати м'ясний фарш, а на це йде додатковий час. У цьому рецепті використовується сире м'ясо.

Якщо вам цікаво, як приготувати картопляну запіканку з сирим фаршем, то просто уважно прочитайте цей рецепт. Якщо ви додасте в фарш сиру цибулю, то він буде ще соковитіше. Також спробуйте поекспериментувати зі спеціями і травами.

  • Картопля - 5 штук
  • Сир твердий - 50 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Молоко - 1/2 склянки
  • Фарш м'ясний - 500 грам
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
картопляна запіканка з сирим фаршем - фото крок 1
Картопля очистіть і наріжте великими шматками. Вибирайте такий сорт, який добре розварюється при приготуванні. Закиньте картоплю в каструльку, залийте її водою і поставте на плиту. Посоліть і варіть картоплю до повної готовності. Потім воду злийте, а до коренеплодів додайте вершкове олію, молоко і тертий сир. Зробіть з усіх інгредієнтів пюре за допомогою толкушкой.
картопляна запіканка з сирим фаршем - фото крок 2
Тепер вам необхідно підготувати м'ясний фарш. Ви можете використовувати як покупної, так і самостійно приготований. Переважно брати свинячо-яловичий. Викладіть перемелене м'ясо в миску, влийте до нього соєвий соус. Ретельно перемішайте.
картопляна запіканка з сирим фаршем - фото крок 3
Візьміть форму для запікання з антипригарним покриттям, змастіть її рослинним маслом. Потім викладіть в неї половину картопляного пюре з сиром. Поверх пюре покладіть сирий м'ясний фарш. Потім накрийте фарш "ковдрою" з залишився картопляного пюре. Зверху присипте залишками тертого сиру і залийте збитими курячими яйцями.
картопляна запіканка з сирим фаршем - фото крок 4
Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів. Поставте в неї запіканку, готуйте півгодини. Потім збільште температуру до двохсот двадцяти градусів і запікайте страву до рум'яної скоринки десять хвилин.

Схожі рецепти