Картопляна запіканка з сирим фаршем
(покроковий рецепт з фото)
У більшості рецептів картопляних запіканок з м'ясною начинкою потрібно попередньо обсмажувати м'ясний фарш, а на це йде додатковий час. У цьому рецепті використовується сире м'ясо.
Якщо вам цікаво, як приготувати картопляну запіканку з сирим фаршем, то просто уважно прочитайте цей рецепт. Якщо ви додасте в фарш сиру цибулю, то він буде ще соковитіше. Також спробуйте поекспериментувати зі спеціями і травами.
- Картопля - 5 штук
- Сир твердий - 50 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Молоко - 1/2 склянки
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сіль - За смаком
Картопля очистіть і наріжте великими шматками. Вибирайте такий сорт, який добре розварюється при приготуванні. Закиньте картоплю в каструльку, залийте її водою і поставте на плиту. Посоліть і варіть картоплю до повної готовності. Потім воду злийте, а до коренеплодів додайте вершкове олію, молоко і тертий сир. Зробіть з усіх інгредієнтів пюре за допомогою толкушкой.
Тепер вам необхідно підготувати м'ясний фарш. Ви можете використовувати як покупної, так і самостійно приготований. Переважно брати свинячо-яловичий. Викладіть перемелене м'ясо в миску, влийте до нього соєвий соус. Ретельно перемішайте.
Візьміть форму для запікання з антипригарним покриттям, змастіть її рослинним маслом. Потім викладіть в неї половину картопляного пюре з сиром. Поверх пюре покладіть сирий м'ясний фарш. Потім накрийте фарш "ковдрою" з залишився картопляного пюре. Зверху присипте залишками тертого сиру і залийте збитими курячими яйцями.
Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів. Поставте в неї запіканку, готуйте півгодини. Потім збільште температуру до двохсот двадцяти градусів і запікайте страву до рум'яної скоринки десять хвилин.