Рецепт Тефтелі з рисом смажені фото

Тефтелі з рисом смажені
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Крупи , Мал
Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт тефтелей смажених з рисом допоможе вам приготувати запаморочливо смачний обід або вечерю для своїх домашніх. Повірте (а краще - перевірте), тефтелі виходять фантастично смачні і соковиті.

Опис приготування:

Цей рецепт приготування тефтелей з рисом смажених багатий свіжими овочами, а, отже, і вітамінами. Сьогодні ми приготуємо відмінні смажені тюфтельки з приголомшливою насиченою і ароматною підливою, яка буде чудово поєднуватися з будь-яким гарніром. Таке блюдо, насправді, безпрограшний варіант, так як ніхто не зможе відязикатися від ніжних м'ясних кульок, які ми рясно присмачити овочами, навіть дітки із задоволенням з'їдять парочку тефтелей. Ну а приготувати це просте блюдо ви зможете без особливих зусиль, адже тут немає абсолютно ніяких складних махінацій, поетом негайно приступимо до справи, і ось спеціально для вас мій рецепт тефтелей з рисом смажених з фото.

  • Фарш м'ясний - 500 грам
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки(1 - в фарш, 1 - в підливу)
  • Яйце - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Помідори - 2-3 штук
  • Борошно - 1 Ст. Ложка (неповна )
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Лист лавровий - 1 штука
  • Зелень свіжа - 40 грам(20 г. - в фарш, 20 г. - в підливу)
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
тефтелі з рисом смажені - фото крок 1
Готуємо необхідні продукти для тефтелей. Фарш, якщо він покупної, можна ще раз пропустити через м'ясорубку, так він стане набагато м'якше і ніжніше. Лук і свіжу зелень нарізаємо дрібно, а рис відварюємо до напівготовності, не забуваємо при цьому трохи підсолити воду.
тефтелі з рисом смажені - фото крок 2
Тепер в миску з фаршем додаємо половину подрібненого цибулі та зелені, Мал, яйце, а так само спеції і пропущений через прес часник. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і ставимо фарш на пів годинки в холодильник.
тефтелі з рисом смажені - фото крок 3
Коли фарш охолоне, ми формуємо з нього невеликі тефтелі.
тефтелі з рисом смажені - фото крок 4
Помідори тепер необхідно подрібнити до стану пюре, ви можете це зробити за допомогою блендера або м'ясорубки. В окрему миску висипаємо борошно і додаємо до неї 2 столові ложки води, ретельно перемішуємо, поки не зникнуть грудки. Коли маса стане однорідна, вливаємо в борошняну суміш ще 2-3 ложки води і розмішуємо.
тефтелі з рисом смажені - фото крок 5
У сковороді розігріваємо невелику кількість масла і обсмажуємо на ньому тефтелі до золотистої скоринки.
тефтелі з рисом смажені - фото крок 6
Перекладаємо обсмажені тефтелі в казанок або глибоку каструлю і додаємо до них подрібнені помідори, лук і зелень.
тефтелі з рисом смажені - фото крок 7
Додаємо 1, 5 склянки окропу, сіль і спеції, гарненько перемішуємо. Коли рідина закипить, тушкуємо все під закритою кришкою протягом 10 хвилин. Потім вливаємо борошняну суміш, кладемо лавровий лист і сметану, швидко перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Тепер тефтелі готові, і їх можна спробувати. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти