Тефтелі як в їдальні
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас виникає ностальгія за радянськими тефтелі, саме таким, як раніше подавали у всіх їдальнях, цей рецепт для вас. Беріть на замітку!
Тефтелі як в їдальні - це дуже смачну і поживну страву, яке готується досить просто. У м'ясний фарш обов'язково додається відварений рис, саме він робить тефтелі більш ніжної консистенції. Фарш можна використовувати будь-який, виходячи з ваших смакових уподобань. Тефтелі з підливою ідеально доповнять будь-який гарнір - макарони, крупи або відварну картоплю.
- Фарш - 0.5 кілограма
- Мал - 0.5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Хліб - 2 скибочки
- Молоко - 1 Склянка(0.5 склянки - для соусу )
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
Для того, щоб приготувати тефтелі як в їдальні, підготуйте всі необхідні інгредієнти. Мал відварити до готовності і дайте йому повністю охолонути.
До фаршу додайте дрібно нарізану цибулю.
Далі додайте рис і хліб, змочений в молоці.
Трохи посоліть і поперчіть.
Добре все перемішайте і сформуйте тефтелі.
На добре розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажити тефтелі до напівготовності.
Для приготування соусу, на сухій сковороді обсмажте муку 2-3 хвилини.
Додайте вершкове масло і постійно помішуйте.
Поступово вливайте молоко і продовжуйте заважати.
Далі додайте сметану, томатну пасту, трохи солі, поперчіть, все добре перемішайте і готуйте соус ще 2-3 хвилини.
Тефтелі викладіть в каструлю, залийте соусом і тушкуйте на повільному вогні 25-30 хвилин. Тефтелі як в їдальні готові.
Смачного!