Тефтелі в лаваші
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати тефтелі в лаваші, багато в чому нагадує страви французької кухні. Такі тефтелі можуть послужити як основною стравою і подаватися з різними гарнірами, так і закускою.
Тефтелі в кошиках з лаваша виходять особливо смачними і соковитими, адже тут крім звичайної тефтелі ще ніжний соус і хрустка сирна скоринка. Подавати і їсти такі тефтелі теж дуже зручно. На будь-якому столі тефтелі будуть виглядати дуже ефектно і оригінально. Обов'язково спробуйте мій рецепт, як приготувати тефтелі в лаваші.
- Фарш - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Мал - 50 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Лаваш - 2 штуки
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 250 мілілітрів
- Сир твердий - 50 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі очистіть і промийте під проточною водою, рис відваріть в злегка підсоленій воді до готовності.
Моркву натріть на крупній тертці, дрібно поріжте цибулю. Обсмажте цибулю разом з морквою до м'якості.
Змішайте фарш, обсмажені цибулю і моркву, яйце і відварений рис. Посоліть і поперчіть за смаком.
Гарненько вимісити все до однорідності.
З фаршу сформуйте невеликі кульки і обсмажте їх на сковороді в невеликій кількості олії.
У невеликій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте в нього борошно і добре розмішайте. Потім влийте молоко, посоліть за смаком і варіть на повільному вогні, поки маса не загусне.
З лаваша виріжте невеликі квадрати і вкладіть їх у формочки для кексів, щоб утворилися кошички. Кінці лаваша повинні бути спряязикні вгору. У кожну корзинку покладіть по тюфтельки.
Зверху полийте соусом і присипте натертим на крупній тертці сиром. Надішліть в духовку на 15-20 хвилин.
Тефтелі в лаваші готові.
Перекладіть кошики з лаваша з тефтелі на тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте до столу. Приємного апептіта!