Тефтелі в грибному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальне блюдо для сімейного обіду або вечері. Довго возитися з цим не доведеться, а смак вас приємно здивує. Ділюся рецептом тефтелей в грибному соусі.
Смачне і ситне м'ясне блюдо, на підготовку якого у вас піде не так вже й багато часу. Рецепт приготування тефтелей в грибному соусі досить простий, але страва вийде ніжним і соковитим. На гарнір до таких тефтелі підійде і рис, і картопля, і макарони. Сподіваюся, що рецепт тефтелей в грибному соусом з фото допоможе вам смачно нагодувати сім'ю. Отже, готуємо.
- Фарш м'ясний - 400-500 грам (будь-який - свинячий, яловичий, телячий)
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Гриби - 200-300 грам
- Вершки - 250-300 мілілітрів
- Борошно - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Спеції для м'яса - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 75-100 мілілітрів
Підготуємо фарш. Солимо, додаємо спеції і добре перемішуємо. Формуємо з фаршу кульки і обсмажуємо до красивого рум'яного кольору на рослинній олії.
Обсмажені тефтелі викладаємо у форму для запікання.
Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Відправляємо на розігріту сковорідку з олією.
Миємо й нарізаємо гриби і відправляємо на сковорідку до цибулі. Обсмажуємо до м'якості.
Потім солимо, присипаємо борошном і добре розмішуємо. Вливаємо вершки і тушкуємо до тих пір, поки наш соус не стане густіти.
Заливаємо підготовленим соусом тефтелі і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20.