Святковий рулет зі свинини з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Роздумуєте над гарячим перед святами? Погляньте на цю ідею. Яскрава і апетитна начинка, ніжне м'ясо. Блюдо ідеально підійде до абсолютно будь-якого гарніру або свіжим овочам. Рекомендую!
Відразу хочу сказати, що цю ідею, як приготувати святковий рулет зі свинини з начинкою цілком можна трансформувати під власний смак або наявні під рукою інгредієнти. В даному випадку використовується моцарелла, прошутто, шпинат і трохи сушених томатів. Перед подачею можна полити готовий рулет улюбленим соусом.
- Часник - 3 зубчики
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Свинина - 800 грам (відбивна)
- Моцарелла - 60 грам
- Шпинат - 1 пучок
- Сушені томати - 1-2 Ст. Ложок
- Прошутто - 50 грам
- Сіль і перець - За смаком
1. Акуратно розріжте відбивну, щоб розгорнути м'ясо. Застелите плівкою, відбийте злегка. З'єднайте подрібнений часник з соком лимона, гірчицею, рослинним маслом, сіллю і перцем.
2. Викладіть половину отриманої суміші на свинину, розподіліть пензликом або ложкою рівномірно. Зверху - шар сиру і прошутто.
3. Слідом - шпинат і помідори. Злегка притисніть начинку руками.
4. Акуратно згорніть рулет, перев'яжіть щільною ниткою. Другою половиною суміші з часнику, масла і соку лимона зі спеціями обмажте рулет з усіх боків. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку.
5. Через півгодини приблизно можна знизити трохи температуру. Запікайте святковий рулет зі свинини з начинкою до готовності і рум'яності.