Рецепт Свинячий ескалоп з овочами в духовці фото

Свинячий ескалоп з овочами в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо, Овочі, Свинина
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Приготувати це смачне, соковите і ароматне м'ясне блюдо дуже легко (адже вам не доведеться чергувати біля плити, духовка обійдеться і без вас). Набір овочів можна підбирати по своєму смаку і бажанню.

Якщо вам дістався хороший шматок свинячої шиї, не поспішайте пусткать його на гуляш. Найкраще зробити шашлик, а якщо такої можливості немає - скористайтеся цим рецептом і приготуйте ароматний, соковитий і смачний ескалоп з овочами в духовці. Готується блюдо дуже просто, вам доведеться лише нарізати овочі і швидко обсмажити м'ясо, а все інше нехай доробить духовка.

  • Свиняча шийка - 600-700 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 2/3 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
  • Прованські трави - 1 Чайна ложка
свинячий ескалоп з овочами в духовці - фото крок 1
1. М'ясо необхідно вимити, обсушити і розрізати на шматки товщиною приблизно 1.5 см.
свинячий ескалоп з овочами в духовці - фото крок 2
2. Очистіть овочі. Цибулю нарізаємо четвертькольцами, моркву - кружальцями, а перець - кубиками (у мене перець заморожений). Не варто овочі нарізати дрібно.
свинячий ескалоп з овочами в духовці - фото крок 3
3. На дно форми для запікання викладемо третину овочів. Злегка посолити і поперчити.
свинячий ескалоп з овочами в духовці - фото крок 4
4. М'ясо обсмажуємо на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом.
свинячий ескалоп з овочами в духовці - фото крок 5
5. Обсмажуємо до рум'яної скоринки з обох сторін на великому вогні.
свинячий ескалоп з овочами в духовці - фото крок 6
6. Кожен шматок посолити, поперчити і посипем прованськими травами або вашими улюбленими спеціями. Укладаємо підготовлене м'ясо на овочі.
свинячий ескалоп з овочами в духовці - фото крок 7
7. І засипаємо рештою овочами. Посолити, поперчити.
свинячий ескалоп з овочами в духовці - фото крок 8
8. Закриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 40-50.
свинячий ескалоп з овочами в духовці - фото крок 9
9. М'ясо виходить дуже соковитим. Якщо хочете злегка підсушити його, просто зніміть фольгу хвилин на 10 перед кінцем готування.
свинячий ескалоп з овочами в духовці - фото крок 10
10. Смачного!

Схожі рецепти