Свинячий ескалоп з овочами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати це смачне, соковите і ароматне м'ясне блюдо дуже легко (адже вам не доведеться чергувати біля плити, духовка обійдеться і без вас). Набір овочів можна підбирати по своєму смаку і бажанню.
Якщо вам дістався хороший шматок свинячої шиї, не поспішайте пусткать його на гуляш. Найкраще зробити шашлик, а якщо такої можливості немає - скористайтеся цим рецептом і приготуйте ароматний, соковитий і смачний ескалоп з овочами в духовці. Готується блюдо дуже просто, вам доведеться лише нарізати овочі і швидко обсмажити м'ясо, а все інше нехай доробить духовка.
- Свиняча шийка - 600-700 грам
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Морква - 2 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
1. М'ясо необхідно вимити, обсушити і розрізати на шматки товщиною приблизно 1.5 см.
2. Очистіть овочі. Цибулю нарізаємо четвертькольцами, моркву - кружальцями, а перець - кубиками (у мене перець заморожений). Не варто овочі нарізати дрібно.
3. На дно форми для запікання викладемо третину овочів. Злегка посолити і поперчити.
4. М'ясо обсмажуємо на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом.
5. Обсмажуємо до рум'яної скоринки з обох сторін на великому вогні.
6. Кожен шматок посолити, поперчити і посипем прованськими травами або вашими улюбленими спеціями. Укладаємо підготовлене м'ясо на овочі.
7. І засипаємо рештою овочами. Посолити, поперчити.
8. Закриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 40-50.
9. М'ясо виходить дуже соковитим. Якщо хочете злегка підсушити його, просто зніміть фольгу хвилин на 10 перед кінцем готування.
10. Смачного!