Свинячі щічки
(покроковий рецепт з фото)
Свинячі щічки чи щековина - це частина м'яса з передньої частини туші свині. Щоковина доступна за ціною, готується швидко і особливих зусиль докладати не потрібно. Дивіться рецепт!
Дивіться, розповім, як приготувати "свинячі щічки" легко і дуже смачно! Щоковина потрібно обов'язково підготувати: вимити, ножем поскребсті шкіру. Потім зварити в розсолі зі спеціями, охолодити. Якщо плануєте сало їсти найближчим часом, то зберігайте його в холодильнику, а якщо готуєте про запас, то покладіть його в морозилку, загорнувши в пакет або харчову плівку. Воно відмінно буде лежати без шкоди для смаку.
- Щековина - 1 кілограм
- Часник - 7-8 зубчиків
- Перець запашний горошком - 5 штук
- Перець чорний горошком - 7-10 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр

1. Свинячі щоки потрібно добре очистити, промити і обсушити.

2. У каструлю влийте холодну воду, всипте всі спеції (крім паприки), поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

3. У киплячий розсіл покладіть шматочки сала, дайте закипіти, зменшіть вогонь на мінімум і варіть сало протягом 45-60 хвилин, в залежності від товщини шматочків сала.

4. Готовому салу дайте охолонути в розсолі до кімнатної температури.

5. Остигнуло сало посипте паприкою з усіх боків. Загорніть в плівку або покладіть в контейнер, зберігайте в холодильнику або морозилці, в залежності від терміну зберігання.

6. Готове сало наріжте скибочками і подайте до столу з овочами, перцем і хлібом.