Рецепт Свинячі щічки фото

Свинячі щічки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Свинячі щічки чи щековина - це частина м'яса з передньої частини туші свині. Щоковина доступна за ціною, готується швидко і особливих зусиль докладати не потрібно. Дивіться рецепт!

Опис приготування:

Дивіться, розповім, як приготувати"Свинячі щічки" легко і дуже смачно! Щоковина потрібно обов'язково підготувати: вимити, ножем поскребсті шкіру. Потім зварити в розсолі зі спеціями, охолодити. Якщо плануєте сало їсти найближчим часом, то зберігайте його в холодильнику, а якщо готуєте про запас, то покладіть його в морозилку, загорнувши в пакет або харчову плівку. Воно відмінно буде лежати без шкоди для смаку.

  • Щековина - 1 кілограм
  • Часник - 7-8 зубчиків
  • Перець запашний горошком - 5 штук
  • Перець чорний горошком - 7-10 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 1 літр
свинячі щічки - фото крок 1
1. Свинячі щоки потрібно добре очистити, промити і обсушити.
свинячі щічки - фото крок 2
2. У каструлю влийте холодну воду, всипте всі спеції (крім паприки), поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
свинячі щічки - фото крок 3
3. У киплячий розсіл покладіть шматочки сала, дайте закипіти, зменшіть вогонь на мінімум і варіть сало протягом 45-60 хвилин, в залежності від товщини шматочків сала.
свинячі щічки - фото крок 4
4. Готовому салу дайте охолонути в розсолі до кімнатної температури.
свинячі щічки - фото крок 5
5. Остигнуло сало посипте паприкою з усіх боків. Загорніть в плівку або покладіть в контейнер, зберігайте в холодильнику або морозилці, в залежності від терміну зберігання.
свинячі щічки - фото крок 6
6. Готове сало наріжте скибочками і подайте до столу з овочами, перцем і хлібом.

Схожі рецепти