Свиняча «Čilakiles»
(покроковий рецепт з фото)
Чілакілес - це блюдо мексиканської кухні, яке в Мексиці найчастіше подають на сніданок. Філософія таких chilakiles, що ніщо з продуктів не повинно бути викинутим, але смачно має бути завжди.
Не знаю, як в Мексиці, а у нас свиняча "чілакілес" - це повноцінне гаряче блюдо, яке можна подавати з будь-яким гарніром і після якого голодним вже точно ніхто не залишиться. Готується досить довго, але вашої участі знадобиться зовсім небагато. Отже, записуйте рецепт, як приготувати свинячу чілакілес смачно і просто.
- Свинина - 600 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Орегано - 2 чайних ложки
- Перець чилі - 1 Чайна ложка
- Каєнський перець - 1/2 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Часник - 5 зубчиків
- Томатне пюре - 300 мілілітрів
- Пиво - 200 мілілітрів
- Тортілья - 10 скибочок (висушена)
Свинину порізати на шматки середнього розміру, занадто НЕ дрібнити, оскільки м'ясо буде довго гаситися і добре розм'якшиться.
М'ясо разом з часником і цибулею складіть в каструлю з товстим дном. Додайте сіль, всі спеції, додайте томатне пюре і влийте пиво. Всі злегка перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися, і поставте каструлю на вогонь. Після закипання готуйте на повільному вогні під кришкою 2 годину. За цей час м'ясо і цибулю размягчатся, будуть буквально розвалюватися.
Подавайте блюдо з яєчнею, овочами або сиром, в загальному - з усім, що є в холодильнику. Смачного!