Свинина зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Пікантне поєднання соковитого м'яса та кисло-солодкого ягоди - це ідеальний варіант, щоб здивувати гостей. Дивимося і записуємо рецепт свинини зі смородиною прямо зараз!
Для приготування свинини зі смородиною можна брати як чорну, так і червону ягоду. У мене в цей раз була червона - вона краще поєднується з м'ясом, як на мене. Подавати готову страву можна на листі винограду - дуже ефектно виходить. Зі спецій ще додайте суміш перців або коріандр.
- Свинина - 800 грам
- Оцет - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Спеції - За смаком
- Смородина - 3 Ст. Ложки
Свинину миємо й ріжемо невеликими шматочками.
Маринад: сіль, оцет (бажано рисовий) змішуємо з соком половинки лимона, спеціями, додаємо цукор. Все перемішали і маринуємо м'ясо протягом півгодини.
Потім м'ясо віджимаємо від маринаду і на розпеченій сковороді смажимо. Нехай сік випарується.
Смажимо до золотистої скоринки.
Після цього на чисту сковорідку викладаємо листя винограду, м'ясо, смородину і води трохи (третину склянки). Тушкуємо на сильному вогні хвилин 5.
Ось свинина зі смородиною і готова, можете подавати. Смачного!