Свинина з вешенками
(покроковий рецепт з фото)
Свинина - це смачне і корисне м'ясо. У ньому міститься велика кількість білків, за рахунок яких м'ясо добре засвоюється. Поєднання свинини і глив - це дуже ситний і навіть корисний обід.
Пропоную Вашій увазі рецепт приготування свинини з вешенками. Це чудове блюдо можна подавати як в звичайні дні, так і у свята. Ви порадуєте домочадців і гостей не просто смачним і ситним, але ще і корисним обідом, оскільки свинина, також як і гливи, містить в собі багато білків і інших корисних речовин. Спробуйте - не пошкодуєте!
- Свинина - 1 кілограм
- Гливи - 1 кілограм
- Твердий сир - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Сіль, перець - За смаком
Підготуємо всі необхідні для приготування страви інгредієнти.
Гриби ретельно промиваємо під проточною водою і нарізаємо не дуже великими кубиками.
Беремо цибулю, очищаємо його від лушпиння, споліскуємо холодною водою і нарізаємо тонкими четвертинками.
Тепер в добре розігрітій з рослинним маслом сковороді обсмажити гриби з цибулею. Обсмажуємо недовго, 7-10 хвилин цілком вистачить.
В цей час займемося свининою. М'ясо промиваємо, обсушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо досить великими шматочками. Зазвичай так ріжеться м'ясо для приготування відбивних. Відбиваємо кожен шматочок м'яса з двох сторін.
Підготовлений шматки свинини викладаємо на деко, який попередньо необхідно застелити папером для випічки. М'ясо солимо і перчимо, рівномірно змащуємо гірчицею.
Потім посипаємо м'ясо дрібно нарізаним часником. Зверху рівномірно викладаємо обсмажені грибок з цибулею.
Поливаємо майонезом. Кількість майонезу насправді можете регулювати, виходять з власних уподобань. Його також можна і зовсім виключити або замінити сметаною.
Фінальний акорд - тертий твердий сир. Їм рівномірно посипаємо підготовлений шматочки м'яса останнім шаром. Страва готова до запікання. Ставимо його в розігріту до 200 градусів духовку на 40-45 хвилин…і чекаємо!