Свинина з баклажанами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що приготувати на святковий стіл? Цей рецепт про те, як зробити свинину з баклажанами в духовці - неймовірно смачну і красиво подану в човниках з самих баклажан.
Класичний рецепт свинини з баклажанами в духовці здається занадто нудним? Тоді спробуйте приготувати ці дивовижні фаршировані човники. А якщо немає часу, тоді можна просто подрібнити баклажани і приготувати страву в формі для запікання.
- Баклажан - 2-3 штук
- Свинина - 300 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 5-6 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Перецьь чилі - 1 щіпка
- Томатний соус - 100 грам
- Петрушка - 10 грам
- Панірувальні сухарі - 5-6 Ст. Ложок
1. Баклажани необхідно вимити і видалити хвостик. Розрізати навпіл і акуратно вирізати м'якоть, намагаючись не пошкодити основу.
2. Човники посолити за смаком і приправити перцем. Побризкати оливковою олією, рівномірно розподіливши його по всій поверхні.
3. Рецепт приготування свинини з баклажанами в духовці далі - це начинка. М'якоть баклажана необхідно відправити в блендер і подрібнити злегка.
4. На сковороду налити трохи рослинного масла і злегка розігріти. Цибулину очистити і подрібнити. Надіслати на сковороду і додати баклажани. Обсмажити близько 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
5. Очистити часник і пропустити через прес. Додати на сковороду і обсмажити ще близько 2 хвилин.
6. Свинину вимити і пропустити через м'ясорубку. Додати на сковороду до баклажанів і обсмажити близько 15 хвилин. Додати трохи томатного соусу, посолити і поперчити за смаком.
7. Прожарити трохи начинку, щоб випарувалася зайва волога. Потім нафарширувати половинки баклажан.
8. Панірувальні сухарі з'єднати з оливковою олією і присипати ними зверху баклажани. Викласти баклажани на деко, попередньо застелене пергаментом. Близько 50-55 хвилин свинина з баклажанами в духовці в домашніх умовах буде готуватися.