Свинина, тушкована з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Досить просте в процесі, але неймовірно оригінальне і дуже смачне блюдо хочу вам показати. Поєднання м'яса і кисло-солодких ягід - це завжди безпрограшний варіант. Обов'язково спробуйте!
Перед вами класна ідея, як приготувати свинину, тушковану з вишнею. Соус виходить настільки дивним, що неможливо відірватися просто. Як гарнір тут запропонована гречана каша і запечений порей, але ви можете подавати м'ясо з будь-яким гарніром і овочами за смаком. Чудове блюдо, гідне ресторанного меню, з мінімумом турбот.
- Свиняча відбивна - 2 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вишні - 100 грам (без кісточок)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
- Цибулина - 1/2 штуки
- Зелень, сіль, перець - За смаком
- Лук-пориста - 2 штуки (по бажанню)
- Крупа гречана - 1/2 склянки
- Fistashki - 3 чайних ложки
1. Насамперед вимийте вишню, акуратно розділіть навпіл і видаліть кісточки. Подрібніть зелень (в даному випадку це тархун) і цибулю. Очистіть і наріжте порей, якщо використовуєте. Подрібніть трохи фісташок.
2. Порей викладіть на деко, застелений фольгою. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте трішки олії. Накрийте листом фольги і відправте в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 20 пекти до готовності.
3. На сковороду з невеликою кількістю масла відправте свинину і обсмажте на сильному вогні з двох сторін до рум'яної. Після вогонь зменшите і додайте цибулю. Обсмажте пару хвилин.
4. Додайте вишні, гірчицю, бальзамик, трохи солі, перцю і зелень за смаком. Влийте 1/2-1 склянки гарячої води. Гасіть на повільному вогні до м'якості м'яса.
5. Гречану крупу паралельно промийте, викладіть в каструльку і залийте водою. Після закипання підсолити і варіть на повільному вогні.
6. Горішки підсушіть трохи на сухій сковороді.
7. Коли свинина готова, подавайте її до столу з гарніром, запеченим пореєм і зверху доповніть фісташками.
Смачного!
Смачного!