Свинина, тушкована з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте цікавий варіант, як приготувати свинину, тушковану з грибами? Тоді цей рецепт спеціально для вас. Ніжне м'ясо з морквою і печерицями буквально тане в роті.
Рецепт приготування свинини, тушкованою з грибами, досить простий. При цьому виходить неймовірно смачна страва, яке підходить до будь-якого гарніру. Гриби можна використовувати будь-які, до того ж урізноманітнити блюдо можна спеціями за смаком.
- Свинина - 350 грам
- Гриби - 300 грам
- Морква - 1-2 штук
- Вершкове масло - 50 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Біле вино - 50 мілілітрів
- Бульйон - 100 мілілітрів
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Для початку необхідно вимити і просушити м'ясо. Нарізати середніми шматочками і відправити на сковороду, в якій попередньо розігріти рослинне і вершкове масло.
2. Обсмажити м'ясо на сковороді до появи золотистої скоринки. Посолити і поперчити трохи, а потім зняти зі сковороди і відкласти на час.
3. Гриби вимити, просушити і нарізати тонкими скибочками. Рецепт приготування свинини, тушкованою з грибами можна урізноманітнити також декількома видами грибами при бажанні.
4. Цибулину і моркву очистити і нарізати.
5. Овочі з грибами відправити на сковороду, в якій смажилося м'ясо, і обсмажити близько 7 хвилин.
6. Крохмаль розвести в невеликій кількості бульйону. На сковороду з обсмаженими овочами відправити свинину. Влити крохмаль, трохи вина і бульйону. Довести до кипіння і посолити, поперчити за смаком. Накрити кришкою і тушкувати до готовності м'яса. При необхідності підливати на сковороду бульйон, щоб м'ясо не горіло.
7. Коли свинина, тушкована з грибами в домашніх умовах готова, її можна доповнити нарізаним яблуком і гарніром до смаку. Зверху можна присипати свіжою зеленню або прикрасити гілочкою чебрецю.