Рецепт Свинина, тушкована з грибами фото

Свинина, тушкована з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Гриби , Печериці
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Шукайте цікавий варіант, як приготувати свинину, тушковану з грибами? Тоді цей рецепт спеціально для вас. Ніжне м'ясо з морквою і печерицями буквально тане в роті.

Опис приготування:

Рецепт приготування свинини, тушкованою з грибами, досить простий. При цьому виходить неймовірно смачна страва, яке підходить до будь-якого гарніру. Гриби можна використовувати будь-які, до того ж урізноманітнити блюдо можна спеціями за смаком.

  • Свинина - 350 грам
  • Гриби - 300 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Біле вино - 50 мілілітрів
  • Бульйон - 100 мілілітрів
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
свинина, тушкована з грибами - фото крок 1
1. Для початку необхідно вимити і просушити м'ясо. Нарізати середніми шматочками і відправити на сковороду, в якій попередньо розігріти рослинне і вершкове масло.
свинина, тушкована з грибами - фото крок 2
2. Обсмажити м'ясо на сковороді до появи золотистої скоринки. Посолити і поперчити трохи, а потім зняти зі сковороди і відкласти на час.
свинина, тушкована з грибами - фото крок 3
3. Гриби вимити, просушити і нарізати тонкими скибочками. Рецепт приготування свинини, тушкованою з грибами можна урізноманітнити також декількома видами грибами при бажанні.
свинина, тушкована з грибами - фото крок 4
4. Цибулину і моркву очистити і нарізати.
свинина, тушкована з грибами - фото крок 5
5. Овочі з грибами відправити на сковороду, в якій смажилося м'ясо, і обсмажити близько 7 хвилин.
свинина, тушкована з грибами - фото крок 6
6. Крохмаль розвести в невеликій кількості бульйону. На сковороду з обсмаженими овочами відправити свинину. Влити крохмаль, трохи вина і бульйону. Довести до кипіння і посолити, поперчити за смаком. Накрити кришкою і тушкувати до готовності м'яса. При необхідності підливати на сковороду бульйон, щоб м'ясо не горіло.
свинина, тушкована з грибами - фото крок 7
7. Коли свинина, тушкована з грибами в домашніх умовах готова, її можна доповнити нарізаним яблуком і гарніром до смаку. Зверху можна присипати свіжою зеленню або прикрасити гілочкою чебрецю.

Схожі рецепти