Рецепт Свинина по-білоруськи фото

Свинина по-білоруськи
(покроковий рецепт з фото)

Білоруська кухня
М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Для тих, хто вирішив познайомитися з зарубіжної кухнею я пропоную цей чудовий рецепт родом з Білорусі, адже кухня цієї країни неймовірно смачна, і страви, безсумнівно, припадуть вам до смаку.

Якщо ви хочете урізноманітнити своє повсякденне меню, але не дуже любите дивні й екзотичні страви, тоді я раджу вам спробувати цей простий рецепт свинини по-білоруськи. На мій погляд, білоруська кухня не сильно відрізняється від російської, але при цьому в ній є свої смакові особливості і досить цікаві поєднання смаків, як, наприклад, в цій страві. Але з іншого боку така свинина, безсумнівно, сподобається будь-якій людині, адже в ній такі прості і рідні інгредієнти. А якщо ви сумніваєтеся, що м'ясо і яблуко - це вдале поєднання, то я запевняю вас, що свинина, приготована таким способом, виходить дуже ніжна і соковита, а яблуко відмінно підкреслюємо природний смак м'яса. Я останнім часом досить часто користуюся цим рецептом приготування свинини по-білоруськи, тому що мій чоловік просто без розуму від цього блюда, і навіть діти завжди з радістю їдять таке мяско. Загалом, обов'язково спробуйте приготувати це блюдо, повірте, ви залишитеся приємно здивовані, до того ж зробити свинину по-білоруськи неймовірно легко.

  • Свинина - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Яблуко - 3 штуки (середні)
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Зелень рубана - 30 грам
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
свинина по-білоруськи - фото крок 1
Свинину нарізаємо на невеликі шматочки товщиною близько 1, 5 сантиметрів, солимо і перчимо. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому м'ясо кілька хвилин з кожного боку.
свинина по-білоруськи - фото крок 2
Морква трьом на крупній тертці, лек нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо овочі в сковороду до свинини і продовжуємо смажити все разом.
свинина по-білоруськи - фото крок 3
Яблука очищаємо від шкірки і видаляємо серцевину. Коли цибуля та морква стануть м'якими, викладаємо яблука на сковорідку.
свинина по-білоруськи - фото крок 4
Тепер наливаємо воду так, щоб вона прикривала м'ясо, додаємо лавровий лист і подрібнену зелень, солимо і перчимо до смаку. Накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом 15 хвилин. Коли м'ясо буде готове, подаємо його до столу з будь-яким гарніром. Смачного!

Схожі рецепти