Суп зі зморшками і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Завжди користуйтеся можливістю і готуйте страви з сезонних продуктів. Тому що це вигідно і можна запастися ними "на потім" . Особливо це стосується свіжих грибів прямо з лісу.
Обов'язково прочитайте зараз про те, як приготувати суп зі зморшками і картоплею. Напевно, це найраніші гриби. Вони мають смак, що запам'ятовується. Бульйон з них виходить досить насиченим. А ще вони виглядають дуже забавно, і мої діти їх за це дуже люблять. Спробуйте обов'язково приготувати цей супчик!
- Сморчки - 500 грам
- Картопля - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Пшоно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
Гриби промийте, очистіть і залийте холодною водою. Залиште сморчки на годину розмочуватися в воді.
Після цього великі гриби розріжте навпіл, а маленькі залиште цілими. Варіть їх протягом 25 хвилин на середньому вогні в підсоленій воді. Потім злийте відвар, знову налийте нову воду і доведіть її до кипіння.
Проварите сморчки в воде 5 хвилин. Потім очистіть і дрібно наріжте цибулю. Додайте його в воду. Приправити сіллю і poperčite.
Через 15 хвилин в бульйон додайте пшоно. Чистий, помийте і наріжте картоплю кубиками, також додайте його в каструлю.
Варіть суп протягом 20 хвилин. Прикрасьте його в кінці зеленню і сметаною (найкраще робити це, коли суп уже розлитий по тарілках). Смачного!