Картопля зі зморшками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Назбирали свіжих зморшків і не знаєте, як їх краще приготувати? Раджу приготувати просте, але дуже смачне і ситне блюдо - картоплю зі зморшками в духовці. Дивіться і запам'ятовуйте рецепт!
Ця страва - чудовий гарнір на всі випадки життя. Однак блюдо запросто можна подавати і як самостійне, т.К. Картопля і гриби самі по собі дуже гармонійне поєднання. До того ж, блюдо дуже ситне. Так що одні плюси!
- Сморчки - 1 кілограм
- Картопля - 6-8 штук
- Сир - 150 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 4 Ст. Ложки
Зморшки треба як слід промити. Потім залийте їх водою хвилин на 15 і ще раз промийте.
Знову залийте гриби водою, поставте їх на вогонь варитися. provara 15 хвилин, поміняйте воду, знову поставте варитися на 15 хвилин.
Злийте воду з відварених грибів, відіжміть їх.
Картоплю очистіть і поріжте на кілечка. Відварені сморчки поріжте дрібно. Викладіть на деко картоплю і гриби. Посипте їх спеціями за смаком.
Сир натріть на тертці, змішайте з майонезом і сметаною. Рівномірно нанесіть сирну масу на картоплю і гриби.
Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Запікайте до золотистої скоринки.
Готову картоплю зі зморшками в духовці подавати можете зі свіжими овочами та зеленню. Смачного!
Готову картоплю зі зморшками в духовці подавати можете зі свіжими овочами та зеленню. Смачного!