Суп з яловичини з кмином
(покроковий рецепт з фото)
Суп з яловичини з кмином - традиційне блюдо бразильської кухні, яке за своїми інгредієнтів цілком може зійти і за російське. Та й на смак виходить цілком прийнятним. Рекомендую спробувати.
Рецепт цього супу винайдений не мною, а чесно подсмотрен в якійсь кулінарній книзі - вже й не пам'ятаю, в який. Взагалі, суп з яловичини з кмином є класичним в бразильській традиційної кухні. Суп, як на мене, виходить дуже навіть нічого - з приємним ароматом, ситний і смачний. Для різноманітності раціону можна готувати пару раз на рік. Спробуйте!
- Яловичина - 600 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Картопля - 400 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Цедра лимона терта - 1 Чайна ложка
- Томатне пюре - 150 грам
- Часник - 2 зубчики
- Крем - 200 грам
1
М'ясо нарізаємо кубиками і обсмажуємо з усіх боків у вершковому маслі. М'ясо бажано класти невеликими порціями, щоб воно саме смажилося, а не тушкувалось.
2
Коли м'ясо покриється впевненою скоринкою, додаємо до нього дрібно нарізану цибулю. Обсмажуємо разом ще 2-3 хвилини.
3
У каструлі кип'ятимо воду (трохи більше літра), додаємо в неї м'ясо з цибулею і варимо 30 хвилин на середньому вогні без кришки.
4
Картопля чистим, моєму і ріжемо невеликими шматочками. Коли суп буде варитися вже півгодини, додаємо в нього картоплю і сіль.
5
Відразу ж кладемо в каструлю натерту лимонну цедру і кмин. Варимо суп до м'якості картоплі і м'яса.
6
Коли м'ясо і картопля стануть м'якими, додаємо в суп томатну пасту і дрібно нарізаний часник.
7
Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Суп готовий! подавати гарячим.