Суп з сосисками
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, як у вас, а у мене буває таке - заглянеш в холодильник, а там п'ять сосисок, солоний огірок і залишки томатної пасти. А сім `я, між іншим, хоче отримати повноцінний обід! У таких випадках мені на допомогу приходить цей рецепт - сподіваюся, він стане в нагоді і вам.
Такий супчик ми називаємо «псевдосолянкой». В ньому, звичайно, немає необхідних для справжньої солянки трьох видів м'яса і маслин, але за смаком він чимось її нагадує. Отже, простий рецепт супу з сосисками (або «psevdosolyanki») - до вашого столу!
Картоплю чистимо і ріжемо невеликими кубиками. Відварюємо до напівготовності в підсоленій воді.
Цибуля теж ріжемо - дрібно-дрібно! - і припускаємо на сковороді в невеликій кількості рослинного масла. Я роблю це в сотейнику з високими бортами - прямо туди додаю всі інші інгредієнти, воду і варю супчик «на один раз».
Сосиски очищаємо від целофану (якщо оболонка натуральна, то залиште її), ріжемо кружальцями і додаємо до цибулі.
Огірки теж ріжемо тонкими скибочками.
Як тільки сосиски стануть присмажуватися, додаємо огірки. Перемішуємо, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою.
Через 2-3 хвилини відправляємо в сотейник картопля. Перемішуємо і трохи Томім під кришкою - буквально 5 хвилин, щоб картопля встигла увібрати аромати лука, сосисок і огірочків.
Додаємо в сотейник лавровий лист, перець горошком, цукор і томатну пасту. Заливаємо вміст сотейника окропом, закриваємо і варимо на повільному вогні до готовності картоплі.
Перед самим закінченням пробуємо на сіль - якщо огірки були не дуже сильним, то, можливо, доведеться досолити. Додаємо прямо в суп порізаний тонкими скибочками лимон і дрібно посічену зелень, вимикаємо вогонь.
Нехай суп «дійде» під кришкою хвилин 10-15 - після цього його можна їсти. Як і справжню солянку - найкраще зі сметаною.
Смачного вам обіду!
- Сосиски - 5 штук
- Солоні огірки - 2 штуки
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець чорний горошком - 2-3 штук
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Томатна паста - 100 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Зелень петрушки і кропу - За смаком
Картоплю чистимо і ріжемо невеликими кубиками. Відварюємо до напівготовності в підсоленій воді.
Цибуля теж ріжемо - дрібно-дрібно! - і припускаємо на сковороді в невеликій кількості рослинного масла. Я роблю це в сотейнику з високими бортами - прямо туди додаю всі інші інгредієнти, воду і варю супчик «на один раз».
Сосиски очищаємо від целофану (якщо оболонка натуральна, то залиште її), ріжемо кружальцями і додаємо до цибулі.
Огірки теж ріжемо тонкими скибочками.
Як тільки сосиски стануть присмажуватися, додаємо огірки. Перемішуємо, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою.
Через 2-3 хвилини відправляємо в сотейник картопля. Перемішуємо і трохи Томім під кришкою - буквально 5 хвилин, щоб картопля встигла увібрати аромати лука, сосисок і огірочків.
Додаємо в сотейник лавровий лист, перець горошком, цукор і томатну пасту. Заливаємо вміст сотейника окропом, закриваємо і варимо на повільному вогні до готовності картоплі.
Перед самим закінченням пробуємо на сіль - якщо огірки були не дуже сильним, то, можливо, доведеться досолити. Додаємо прямо в суп порізаний тонкими скибочками лимон і дрібно посічену зелень, вимикаємо вогонь.
Нехай суп «дійде» під кришкою хвилин 10-15 - після цього його можна їсти. Як і справжню солянку - найкраще зі сметаною.
Смачного вам обіду!