Суп з щавлю з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Це відмінне апетитне і вітамінний блюдо для ситного обіду ми починаємо готувати з ранньої весни. Приготувати його легко, з процесом впорається навіть новачок в кулінарії. Сподобається всім без винятку!
Я дуже люблю суп зі свіжого щавлю і з нетерпінням чекаю його появи на ринку. Готую з м'ясом, коли лінуюся - то з тушонкою або просто пісний суп. Але найбільше мені подобається з м'ясом, суп виходить ситним, наваристим. А рецепт приготування супу з щавлю з м'ясом простий, готувати його зовсім нескладно. Готуємо!
- Щавель - 1-2 Пучков (приблизно 250 м)
- М'ясо - 250-300 грам
- Яйце варене - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Зелень - 1 пучок
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
Заливаємо м'ясо водою, додаємо одну очищену морквину і цибулину, ставимо на вогонь. Як закипить, знімаємо піну, зменшуємо вогонь і варимо до готовності. Потім м'ясо виймаємо, абульон проціджуємо. Закладаємо в бульйон очищену і нарізану картоплю, ставимо варитися.
Підготуємо інші овочі: помиємо і дрібно поріжемо щавель. Очистимо цибулю і моркву. Лук наріжемо маленькими кубиками, а морква натерти на крупній тертці або середньої.
Обсмажити цибулю і моркву на рослинному маслі до м'якості моркви. Відправляємо овочі в бульйон до картоплі. Можна трохи посолити.
М'ясо нарізаємо шматочками, кому як подобається: можна подрібніше, можна побільше.
Коли картопля звариться, відправляємо щавель, м'ясо і лавровий лист в суп. Як закипить - додамо сіль за смаком. Варимо ще хвилин 5, далі вимикаємо, закриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися хвилин 10.
Очищені яйця я ріжу навпіл і просто додаю в тарілку. Якщо вам так не подобається, можете порізати їх на невеликі кубики. Наливаємо суп в тарілку, посипаємо дрібно нарізаною зеленню, додаємо сметану.