Рецепт Щи із щавлю з м'ясом фото

Щи із щавлю з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Зелень , Яловичина , Щавель
Пісні страви
На обід
Супи , Щи
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Спробуйте смачне і корисне блюдо, багате вітамінами і мінералами. Так, так, я зараз розповім, як приготувати борщ зі щавлю з м'ясом! Буде смачно і дуже ситно, так що рекомендую запам'ятати рецепт.

Опис приготування:

Готову страву обов'язково подавайте гарячим, найкраще зі сметаною і свіжим хлібом.

Зелену цибулю можете замінити звичайним ріпчастою, тільки тоді попередньо наріжте його півкільцями і злегка розітріть з невеликою кількістю солі.

  • Яловичина - 1 кілограм (або телятина)
  • Картопля - 4 штуки (середній)
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Щавель - 3 пучка
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок
  • Кріп - 1 пучок
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Крем - 100 грам
щи із щавлю з м'ясом - фото крок 1
1. Яловичину (бажано, молоду) промийте під водою і варіть (після закипання) близько години на самому маленькому вогні, для 5 хвилин до кінця варіння посоліть за смаком.
щи із щавлю з м'ясом - фото крок 2
2. Зварене м'ясо наріжте невеликими шматочками і посипте попередньо посолений і нарізаною зеленою цибулею.
щи із щавлю з м'ясом - фото крок 3
3. Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками. Моркву наріжте тонкою соломкою (можна натерти її на середній терці).
щи із щавлю з м'ясом - фото крок 4
4. Нарізані цибулю і моркву киньте в киплячий бульйон, який попередньо процідіть через дрібне сито після того, як вийняли з нього м'ясо. Коли бульйон знову закипить, киньте туди ж попередньо нарізаний невеликими кубиками картоплю і додайте лавровий лист.
щи із щавлю з м'ясом - фото крок 5
5. Поки овочі варяться, гарненько промийте щавель в холодній воді, дайте їй стекти. Щавлю можна брати менше або більше, в залежності від того, як ви любите.
щи із щавлю з м'ясом - фото крок 6
6. У щавлю видаліть черешки, наріжте його смужками поперек листя, додайте в бульйон коли картопля вже буде готовий. Додайте варене м'ясо з зеленою цибулею.
щи із щавлю з м'ясом - фото крок 7
7. Заздалегідь зварені в круту і охолоджені яйця наріжте кубиками. Дрібно накришити кріп і петрушку. Додайте яйця, зелень і чорний перець після щавлю.
щи із щавлю з м'ясом - фото крок 8
8. Як тільки щі закиплять, відразу вимкніть їх. При подачі додайте в тарілочку трохи сметани на ваш смак. Смачного!

Схожі рецепти