Щи із щавлю з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте смачне і корисне блюдо, багате вітамінами і мінералами. Так, так, я зараз розповім, як приготувати борщ зі щавлю з м'ясом! Буде смачно і дуже ситно, так що рекомендую запам'ятати рецепт.
Готову страву обов'язково подавайте гарячим, найкраще зі сметаною і свіжим хлібом.
Зелену цибулю можете замінити звичайним ріпчастою, тільки тоді попередньо наріжте його півкільцями і злегка розітріть з невеликою кількістю солі.
- Яловичина - 1 кілограм (або телятина)
- Картопля - 4 штуки (середній)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Куряче яйце - 3 штуки
- Щавель - 3 пучка
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Крем - 100 грам
1. Яловичину (бажано, молоду) промийте під водою і варіть (після закипання) близько години на самому маленькому вогні, для 5 хвилин до кінця варіння посоліть за смаком.
2. Зварене м'ясо наріжте невеликими шматочками і посипте попередньо посолений і нарізаною зеленою цибулею.
3. Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками. Моркву наріжте тонкою соломкою (можна натерти її на середній терці).
4. Нарізані цибулю і моркву киньте в киплячий бульйон, який попередньо процідіть через дрібне сито після того, як вийняли з нього м'ясо. Коли бульйон знову закипить, киньте туди ж попередньо нарізаний невеликими кубиками картоплю і додайте лавровий лист.
5. Поки овочі варяться, гарненько промийте щавель в холодній воді, дайте їй стекти. Щавлю можна брати менше або більше, в залежності від того, як ви любите.
6. У щавлю видаліть черешки, наріжте його смужками поперек листя, додайте в бульйон коли картопля вже буде готовий. Додайте варене м'ясо з зеленою цибулею.
7. Заздалегідь зварені в круту і охолоджені яйця наріжте кубиками. Дрібно накришити кріп і петрушку. Додайте яйця, зелень і чорний перець після щавлю.
8. Як тільки щі закиплять, відразу вимкніть їх. При подачі додайте в тарілочку трохи сметани на ваш смак. Смачного!