Рецепт Суп з морського окуня фото

Суп з морського окуня
(покроковий рецепт з фото)

Середземноморська кухня
Риба та морепродукти , Морський окунь
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Давайте приготуємо дуже смачний і ситний суп з морського окуня. Суп вийде щільним через використання вершків, а томат забарвить суп в приємно"борщовий" колір.

Опис приготування:

Для приготування такого супу, в принципі, може підійти і інша морська риба. Наприклад: борсатися, kyefali, дьоготь. Але, звичайно ж, краще використовувати рибу «білого» кольору. Щоб приготувати суп з морського окуня потрібно проявити трохи терпіння при обробці і підготовці риби. Її необхідно гарненько очистити від всього непотрібного, від луски, нутрощів і так далі. А в іншому супчик готується досить просто!

  • Морський окунь - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Pomdor - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Вершки - 1/2 склянки (або молоко)
  • Кріп - - За смаком
  • Оливкова олія - - За смаком
  • Томатна паста - - За смаком
  • Сіль, перець, спеції - - За смаком
суп з морського окуня - фото крок 1
Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Рибу потрібно розморожувати м'яким способом, тобто з морозилки в холодильник, за ніч риба розморозиться. Рибу потрібно буде очистити від всього непотрібного, видалити голову, зябра, плавники, нутрощі. Кісточки відправити в каструлю, філе нарізати порційними шматочками.
суп з морського окуня - фото крок 2
Цибуля ріжемо невеликими кубиками.
суп з морського окуня - фото крок 3
У каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. У киплячу воду кладемо риб'ячі плавники, хвіст, голову, кістки. Додаємо нарізану цибулину, 2-3 горошини запашного перцю, 1-2 лаврових листки і трохи солі. Варимо бульйон близько 15-20 хвилин. Потім бульйон проціджуємо і кладемо в нього філе і доводимо до кипіння, після чого ставимо найменший вогонь і варимо.
суп з морського окуня - фото крок 4
В цей час готуємо заправку. На сковорідку виливаємо кілька ложок оливкової олії, потім в ньому обсмажуємо помідор, очищений від шкірки і зерен. До нього додаємо натертий часник, солимо, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 5 хвилин.
суп з морського окуня - фото крок 5
У томат додаємо півсклянки вершків або молока і тушкуємо ще близько 5 хвилин. Після чого заправку додаємо в суп.
суп з морського окуня - фото крок 6
Потім в суп додаємо дрібно нарізану кріп і варимо 10 хвилин на середньому вогні (може злегка кипіти). Після чого суп вимикаємо. Готово

Схожі рецепти