Суп з моркви з каррі
(покроковий рецепт з фото)
Суп з моркви з каррі - справжнє торжество вегана. Каррі ми приготуємо про запас, цей соус можна використовувати десятками різних способів. Суп з моркви з каррі виходить неймовірно корисним і яскравим.
У суп з моркви треба додати півсклянки приготованого каррі. У нас же (із зазначених інгредієнтів) вийде більш 3/4 склянки. Зберігайте каррі в холодильнику в закривається посуді.
Суп з моркви з каррі - вибух смаків! Обов'язково спробуйте його! А готується він просто: подрібнюємо блендером складові каррі, варимо у воді морква, картоплю, заправляємо, ще раз збиваємо і подаємо. Хай щастить!
- Морква - 500 грам
- Цибулина синя - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Бульйонний кубик - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки(1 - для смаження, 1 - в каррі)
- Вода - 1, 5 L
- Перчик чилі - 1 штука (для каррі, можна використовувати половину)
- Лимонна трава, стебло - 1 штука (для каррі)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (для каррі)
- Часник - 3 зубчики (для каррі)
- Імбир, шматочок 2, 5 см - 1 штука (для каррі)
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка (для каррі)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (для каррі, краще використовувати сироп (2 ст. Ложки))
- Сіль - 1 Чайна ложка (для каррі
) - Коріандр подрібнений - 1 Чайна ложка (для каррі
) - Куркума - 1 Чайна ложка (для каррі)
1. Спочатку приготуємо каррі. Вийде неповна склянка. Чистий imbiry, цибуля, часник, зніміть верхній шар лимонної трави. Якщо свіжого лемонграсу у вас немає, купите готову пасту або, на худий кінець, доведеться опустити.
2. Всі овочеві складові каррі наріжте і відправте в комбайн або збийте блендером. Додайте всі спеції для каррі і ще раз перейдіть в комбайні.
3. Вийде така ось кашка, яку можна зберігати в холодильнику 3-4 дня і додавати в різні страви.
4. А тепер можна взятися і за суп. Приготуйте все інгредієнти. Незважаючи на те, що їх небагато, суп вийде дуже корисним і неймовірно смачним.
5. Почистіть і промийте картоплю, морквину і цибулю. Моркву наріжте кружальцями, цибуля - невеликими кубиками, картоплю побільше. У сковороді нагрійте ложку масла і обсмажте, помішуючи, до м'якості цибулю.
6. Додайте каррі, помішуючи, прогрійте протягом 2 хвилин.
7. Додайте бульйонний кубик, воду, доведіть до кипіння, потім знизьте вогонь до повільного кипіння і варіть суп протягом півгодини або до м'якості моркви.
8. Готовий суп з моркви треба збити блендером і подавати з зеленню і сметаною. Смачного!