Суп з локшиною по-татарськи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Цей автентичний рецепт супу з локшиною по-татарськи мені дістався від моєї свекрухи, так готували суп-локшину в її родині. Пройшло багато років, а я точно так же готую цей суп. Він дуже простий, але смачний!
Опис приготування:
Суп готується надзвичайно просто, необхідно просто зварити бульйон і приготувати локшину. Звичайно, краще, якщо це буде жовтеньких фермерська курочка, але навіть з курчати купленого в магазині, суп виходить дуже смачним.
- Курка - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 110-120 грам
Підготуйте інгредієнти.
Покладіть в холодну воду курку або її частина, в залежності від того, скільки бульйону вам необхідно.
Очистіть цибулю і надріжте його хрест-навхрест, після варіння цибулю слід прибрати.
Варіть бульйон з відкритими кришкою, не забудьте вчасно видалити пінку, щоб бульйон вийшов прозорим. Варіть до готовності, посоліть в кінці варіння.
Поки вариться курка, займіться локшиною, візьміть одне яйце, додайте дрібку солі.
Всипте борошно і змішайте з яйцем, воду додавати не треба. Добре, якщо це буде мука спеціально для приготування макаронів, але підійде і звичайна.
Замісити круте тісто, при необхідності додайте борошна.
Розкачайте тісто в дуже тонкий пласт.
Наріжте тісто на смужки, шириною приблизно 3-4 см.
Наріжте смужки на локшину, чим тонше, тим краще.
Трохи підсушіть локшину, 20-30 хвилин буде достатньо.
Потім зберіть її на блюдо. Локшину можна приготувати заздалегідь, вона добре зберігається кілька днів, але для зберігання вона повинна бути добре просушена.
Вийміть з бульйону повністю зварилася курку, видаліть цибулю, при необхідності процідіть бульйон, сіль его.
Розберіть відварну курку на волокна, а в готовий бульйон всипте локшину і доведіть до кипіння, але варити не треба, вона вже повністю готова.
Для подачі дрібно поріжте зелену цибулю і петрушку.
Наливайте суп з локшиною, подавайте до нього м'ясо і зелень.
Смачного!