Суп з грибами та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний і ситний супчик з грибами і сиром. Та й виглядає дуже красиво. Так що цілком можна приготувати в якості легкого першого страви на святковий стіл.
Стегенця треба відварити до готовності на маленькому вогні, щоб бульйон був прозорим. Морква, селера і цибулю треба обсмажити. Потім бульйон треба процідити, додати в суп засмажку і решту складових і довести до кипіння. Гарячий суп з грибами і сиром прикрасьте зеленню і подавайте на стіл. Смачного!
- Стегенця - 2-3 штук
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Печериці консервовані - 800 грам
- Зелений горошок - 300 грам
- Сир вершковий - 200 грам
- Корінь селери - 50 грам
- Пучок кропу - 1 штука
- Сіль - За смаком
З стегенець видаліть шкіру і жир. Залийте холодною водою і варіть до готовності. У каструлю на 3, 5 літра я налив 2, 5 літра води.
Готове м'ясо вийміть з бульйону, видаліть кістки і розберіть на шматочки.
Моркву і селеру помийте і поріжте соломкою.
Цибуля подрібніть і злегка обсмажте до золотистого кольору.
Додайте в сковороду моркву і селеру, і все разом протушкувати 5-7 хвилин.
Картопля поріжте кубиками і відправте в проціджений бульйон. Доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.
Потім додайте в суп засмажку з цибулі, моркви і селери і варіть 5 хвилин.
Після цього викладіть в суп консервовані печериці та горошок. Плавлений сир поріжте на шматки і також додайте з суп. Варіть, помішуючи, до повного розчинення сиру. Потім додайте м'ясо, приправити сіллю, доведіть до кипіння від відставте з вогню.