Суп з фрикадельками і макаронами
(покроковий рецепт з фото)
Суп - це важлива і, мабуть, невід'ємна частина будь-якого здорового обіду. Друге можеш ти не є, але перше ти є зобов'язаний! Отже, поговоримо про те, як приготувати суп з фрикадельками і макаронами.
Суп з фрикадельками і макаронами краще їсти в перший день, на відміну, наприклад, від борщу або щей. Тому як макарони, постоявши в рідини, розбухають і стають несмачними. А суп при цьому починає віддавати борошном. Якщо ви не збираєтеся їсти суп відразу ж, тоді раджу вам макарони НЕ доварювати, залишати їх в напівтвердий вигляді.
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Масло рослинне - 30 грам

Беремо готовий фарш. Якщо у вас є можливість взяти м'ясо і перемолоти, тоді фрикадельки будуть ще смачніше. Але якщо немає, то беріть 2 види фаршу - яловичий і свинячий, це класика смаку. Змішайте, покладіть сушену зелень, спеції, сіль. Щоб фрикадельки краще каталися, додайте 1 яйце або манну крупу.

Тепер беремося за овочі. Картошку чистим, ріжемо кубиками, цибулю дрібно рубаємо, морква трьом на тертці. Частина лука покладемо в фарш, частина - просто в суп.

Кип'ятимо воду в каструлі. А поки нагріємо сковороду. Наливаємо олію, пасеруємо цибулю з морквою до золотистого кольору.

У м'ясний фарш додаємо цибулю, ще раз перемішуємо і катаємо фрикадельки. Щоб вони не приставали до рук, намажте їх (руки) маслом. У киплячу воду кладемо наші м'ясні кульки, перчик горошком і лавровий лист. Коли з'явиться піна, треба її буде обов'язково зняти.

Після того, як з каструлі зняли піну, кладемо в неї картоплю, солимо, перчимо до необхідності. Через десять хвилин кладемо макарошки і зажарку з сковорідки.

Ще через десять хвилин вимикаємо суп. Можна додати зелень прямо в каструлю, а можна подати окремо. Смачного!