Суп з фрикадельками і гречаною крупою
(покроковий рецепт з фото)
Для дорослих, дітей, в якості першої страви на швидку руку, в якості ситного і легкого обіду і пропонується цей рецепт. Готується суп менш, ніж за годину, основним інгредієнтом є фарш.
Зазначена кількість інгредієнтів розраховане на каструлю об'ємом 3 L. По густоті підбирайте самі. Наприклад, можна покласти більше або менше крупи і картоплі. Зелень також підбирайте за смаком. Це ж стосується і м'ясного фаршу. В даному рецепті використовується свинячо-яловичий фарш.
- М'ясний фарш - 400 грам
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Рослинна олія - 30 грам (для смаження)
- Сіль і спеції - За смаком
- Гречана крупа - 100 грам
1. Оскільки такий суп готується не на м'ясному бульйоні, то відразу нам потрібно нарізати картоплю кубиками, залити його водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння, зняти піну, додати сіль, спеції і зменшити вогонь.
2. Тим часом потрібно підготувати фарш: додаємо в фарш сіль, спеції і трохи рубленого цибулі (він зробить фрикадельки соковитіше і смачніше).
3. Коли картопля після закипання проварити 3 хвилини, кидаємо фрикадельки. Для цього потрібно сформувати за допомогою чайної ложки маленькі фрикадельки і по одній кидати їх в киплячу воду.
4. Слідом відправляємо промиту гречану крупу, доводимо до кипіння на сильному вогні. Потім зменшуємо вогонь і варимо, а самі тим часом підготуємо засмажені овочі.
5. Обсмажуємо на олії цибулю і моркву до золотистого кольору, після чого відразу відправляємо їх в бульйон.
6. В самому кінці шаткуємо зелень (будь-яка на ваш смак), відправляємо в суп.
7. Варимо до готовності гречки і відставляємо. Дайте настоятися супу мінімум 15 хвилин, після чого його можна подавати до столу.
8. Незважаючи на легкість бульйону, суп виходить дуже ситним і смачним. Замість гречки можна використовувати будь-яку крупу на ваш смак або макаронні вироби.