Суп з червоною квасолею та м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Суп дуже оригінальний, хоч і складається з простих і звичних для нас продуктів. Ви можете регулювати його гостроту і пікантність. Розповім, як приготувати суп з червоною квасолею і м'ясом.
Приготування зажадає від вас багато часу, адже м'ясо і квасолю варяться довго. Подають суп з гарніром з стиглих томатів, зеленого лука, селери і соусу з перцю чилі. Використовуйте м'ясо на кістці, тоді суп буде наваристий. Можна використовувати консервовану або свіжу квасолю.
- Яловичина на кістці - 1 кілограм
- Вода - 2 L
- Рослинна олія - За смаком
- Шалот - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Червона квасоля - 600 грам
- Морква - 2 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Зелена цибуля - 1 пучок (великий)
- Селера - 1 пучок (стебла для супу, листя для гарніру)
- Помідори - 2 штуки
- Соус чилі - 50 грам
1
Квасоля попередньо замочити на ніч у холодній воді, тоді вона розбухне і швидко звариться.
2
М'ясо вимийте і опустіть в каструлю з водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, варіть на слабкому вогні близько 1 годину, знімайте піну, що утворюється.
3
Очистіть і наріжте дрібно шалот, часник. Обсмажте овочі до золотистого кольору на розпеченій сковороді.
4
Через 1 годину додайте в каструлю вміст сковороди і замочену на ніч червону квасолю, варіть до готовності квасолі (близько 40-60 хвилин).
5
Моркву і картоплю очистіть, потім наріжте невеликими кубиками. Надішліть в каструлю після того, як зварилася квасоля.
6
Додайте мускатний горіх, цукор, poperčite і сіль. Готуйте до м'якості овочів.
7
Наріжте половину пучка зеленої цибулі, а також стебла селери, додайте в каструлю, перемішайте і вимкніть вогонь.
8
Окремо наріжте помідори невеликими шматочками, листя селери і зелену цибулю, розкладіть все по окремих тарілках. Подавайте суп відразу після приготування з гарніром з овочів, зелені і соусом чилі.