Суп з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Це дуже смачний суп з баклажанами по-середземноморському, хочу поділитися з вами його рецептурою. Ми звикли, що з баклажанів готують тільки другі страви, закуски і салати, але і суп теж смачний.
Опис приготування:
Овочевий суп на м'ясному бульйоні з дрібними макаронами можна злегка змінити на свій смак, змінюючи кількість овочів в залежності від сезону, але баклажани обов'язкові. Суп готується просто, а якщо замінити бульйон на воду і готувати без м'ясного фаршу, то отримаємо корисний пісний суп.
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 40 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- М'ясний фарш - 300 грам
- Баклажан - 1 штука
- Морква нарізана - 200 грам
- Стебла селери нарізані - 200 грам
- Помідори протерті - 500 грам
- Бульйон м'ясний - 1 літр
- Вода - 500 мілілітрів
- Макарони дрібні - 250 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх мелений (опціонально) - 1 щіпка
- Петрушка свіжа нарізана - 2 Ст. Ложки
- Пармезан тертий - 70 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
У казанчіке або чавунної утятніце розтопіть вершкове масло разом з оливковою і обсмажте дрібно нарізану цибулю і подрібнений часник протягом 4-х хвилин.
Додайте фарш. Обсмажуйте його, часто помішуючи.
Поки смажиться м'ясний фарш, промийте і наріжте маленькими кубиками баклажан.
У казанчік додайте баклажани, дрібно нарізані моркву і стебла селери. Готуйте протягом 5-ти хвилин, помішуючи.
Влийте м'ясний бульйон, додайте протерті або дрібно нарізані помідори.
Покладіть всі інші інгредієнти, крім макаронів, пармезану і петрушки. Варіть суп протягом 50-ти хвилин під кришкою і на слабкому вогні.
Додайте макарони і варіть ще 5 хвилин.
Покладіть дрібно нарізану петрушку і варіть суп до готовності макаронів.
Подавайте суп гарячим, розлив по порційних тарілках і посипати тертим пармезаном. Смачного!